(video) Premieră în SUA: Noua generaţie Toyota Sequoia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota introduce în SUA a treia generaţie a modelului Sequoia! Ca şi anterior, acest SUV full-size, cel mai mare al mărcii, este derivat din pickup-ul Toyota Tundra şi împarte cu acest model absolut toate agregatele.

Pe piaţa locală va fi disponibil în cinci nivele de echipare: SR5, Limited, Platinum, TRD Pro şi noul Capstone recent introdus şi pe Tundra.

Caracteristici cheie:

  • Interesant este de remarcat că Toyota a decis să continue prezenţa maşinii pe piaţă, în ciuda scăderii considerabile a vânzărilor. De exemplu, principalul concurent Chevrolet Tahoe s-a vândut în 2021 în 106.000 exemplare, în timp ce Sequoia şi-a găsit doar opt mii.
  • Formatul este același: este o mașină cu şasiu tip cadru, cu o lungime de aproximativ 5.2 metri (alte dimensiuni nu au fost dezvăluite deocamdată). Habitaclul are standard trei rânduri de scaune. Întreaga parte frontală a caroseriei este identică cu a modelului Tundra, iar șasiul și echipamentul sunt unificate nu numai cu pickup-ul, ci și cu noul Land Cruiser 300.
  • Noul cadru este mult mai rigid decât cel vechi. Toate elementele sunt ranforsate şi mai groase. Greutatea admisă a remorcii ce poate fi tractată a crescut cu 22% – acum ajunge la maximum 4.080 kg.
  • Ca și modelele conexe, Sequoia a pierdut motorul V8. În schimb, a preluat ştafeta o unitate de propulsie hibridă standard care combină un motor electric între un V6 biturbo de 3.4 litri și o cutie de viteze automată cu 10 trepte. Cu o astfel de motorizare SUV-ul este capabil să ruleze şi pur cu energie electrică. Sistemul i-Force Max are să ofere maximum 443 CP și 790 Nm.
  • Bateria sistemului hibrid este instalată în partea posterioară a maşinii. Capacitatea sa este deocamdată un secret, dar în modul electric poate accelera doar până la 29 km/h.
  • Pentru remorcare există un mod separat Tow/Haul, în care motorul cu ardere internă va funcționa în mod constant. În mod tradițional, se poate alege între o tracţiune spate sau clasicul 4WD Part-Time (standard pe TRD Pro) cu o punte față conectată rigid și un demultiplicator.
  • Servodirecţia maşinii este acum una electrică. Pe puntea din faţă a rămas o suspensie cu două braţe, tipică pentru astfel de maşini, iar în spate stă o punte solidă, dar cu un sistem nou de braţe. Opţional se poate comanda o suspensie cu amortizoare adaptive sau doar pe puntea din spate una pneumatică ce poate meţine garda la sol la un nivel stabilit, indiferent de sarcină.
  • Un pachet opțional TRD Sport include o suspensie cu arcuri scurtate, amortizoare Bilstein monotub și jante de 20 de inci cu anvelope stradale. De cealaltă parte există kitul TRD Off-Road care include moduri electronice de conducere prin sistemul Off-road Multi-Terrain Select, Crawl Control (cruise control pentru off-road), diferenţial posterior blocabil și jante de 18 inci specifice.
  • Echiparea TRD Pro propune o maşină cu o gardă la sol crescută, amortizoare FOX cu rezervoare externe, anvelope off-road, protecție suplimentară sub maşină, un reflector LED în grila radiatorului, un portbagaj de acoperiş, etc.
  • Modelul de bază are un panou de bord digital de 12.3 inci și un sistem media cu ecran de 8.0 inci. Opţional este un monitor central de 14 inci, un head-up display de 10 inci și o oglindă retrovizoare interioară cu un afișaj încorporat ce redă imagini de pe o cameră video posterioară. Sistemul multimedia este complet nou, are control vocal, suportă actualizări OTA şi pot face hotsport prin Wi-Fi și 4G pentru a conecta până la cinci dispozitive.
  • Opt sau şapte locuri sunt disponibile la alegere: în primul caz, o banchetă cu trei locuri este instalată pe al doilea rând, în al doilea – scaune individuale.
    • Al treilea rând este întotdeauna cu trei locuri, iar în toate echipările, cu excepţia celui de bază, dispune de reglare longitudinală (într-un interval de 152 mm) și se pot rabata electric.
    • Este imposibil de scos această banchetă sau de ascuns în podea deoarece bateria este stocată dedesubt. Prin urmare, pentru confortul transformării, este prevăzut sistemul Adjustable Cargo Shelf: un raft pliabil care poate fi instalat pe trei niveluri pentru a face o podea plată a portbagajului.
    • Atât în cabină, cât și în portbagaj, sunt instalate prize la 120V.
  • Echiparea de top Capstone include printre altele o tapiţerie din piele semi-anilină, inserții din lemn, decor cromat extins, praguri exterioare retractabile electric, jante de 22 de inci și geamuri duble în portierele frontale.
  • Complexul de asistenți electronici Toyota Safety Sense 2.5 este deja în echipare de bază şi include sisteme automate de frânare (recunoaște pietonii și bicicliștii) și de menținere a benzii de rulare, cruise control adaptiv, etc.

Noul Sequoia va fi produs la TMMTX din Texas, ca şi Tundra. Începerea vânzărilor este programată pentru această vară.

Pentru cei care vor să ştie mai multe detalii despre dotări şi echipări:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/