(video) Noul Acura ARX-06 va încerca să ţină piept în IMSA în faţa rivalilor de la Porsche, BMW şi GM

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acura Motorsports introduce noul prototip de mașină sport hibridă ARX-06. Aceasta își va face debutul în competiție în ianuarie 2023 în cadrul Rolex 24 at Daytona. Dezvăluirea publică va avea loc vineri, 19 august, la evenimentul The Quail, a Motorsports Gathering din cadrul Monterey Car Week (California).

Caracteristici cheie:

  • Unitatea de propulsie a fost dezvoltată de Honda Performance Development. Se bazează pe motorul cu combustie internă Acura AR24e, un V6 de curse cu injecție directă, twin-turbo, cu volum de 2.4 litri.
    • Având doar 2.4 litri volum, acesta este agregatul cu cea mai mică cilindree, conceput de HPD pentru cursele de anduranță. În ciuda acestui fapt, va putea contribui la asigurarea a 500 de kW putere (680 CP) trimisă pe puntea din spate.
    • Are un unghi V de 90 de grade pentru a-și reduce centrul de greutate și momentul polar de inerție. În plus, camera de ardere a fost proiectată să funcționeze cu combustibil durabil cu emisii scăzute de carbon.
  • Pe lângă motorul cu ardere internă va funcţiona un Bosch Motor Generator Unit (MGU) specific și un pachet de baterii de la Williams Advanced Engineering. MGU este conținut într-o carcasă comună a transmisiei și a cutiei de viteze furnizate de Xtrac
    • HPD Electrical Group a finalizat atât dezvoltarea hardware cât și a software-ului pentru a se potrivi cel mai bine cu specificațiile MGU și pachetul de baterii cu benzinarul.
  • Atât regulile IMSA din America de Nord, cât și ale Campionatului Mondial de Anduranță FIA impun producătorilor să folosească unul dintre cele patru prototipuri de șasiu aprobate, în timp ce doar motoarele şi caroseriile sunt dezvoltate de producător. Acura a ales să-şi continue parteneriatul de lungă durată cu ORECA.
    • Dezvoltate intern mai sunt un sistem de control al grupului de propulsie hibrid, frâne controlate prin cablu, un sistem de control al dinamicii vehiculului, sistem personalizat de înregistrare cu mare viteză a datelor, etc. 
    • Arhitectura sistemelor de control a fost implementată pe o platformă hardware ECU cu specificații Formula 1.
  • Designul exterior al Acura ARX-06 a fost realizat de Acura Design Studio din Los Angeles, California, în colaborare cu HPD și furnizorul de șasiuri ORECA.
    • O schimbare eficientă a fost o revizuire a poziționării oglinzilor retrovizoare – o ajustare aparent minoră care are de fapt un efect mare asupra aerodinamicii vehiculului. Folosind căști VR, piloţii au putut să stea în mașină virtual și să recomande o plasare mult mai joasă pentru oglinzile laterale, îmbunătățind atât eficiența aerodinamică, cât și vizibilitatea.

În campionatul nord-american IMSA WeatherTech SportsCar GTP Championship din 2023, modelul Acura va încerca să ţină piept în clasa de top IMSA Grand Touring Prototype (GTP), care poate implica prototipuri LMDh sau LMH. În aceasta vor mai participa cu maşinile lor BMW, Porsche şi Cadillac în calitate de reprezentant al concernului General Motors.

Acura ARX-06 va fi folosit de echipele partenere Wayne Taylor Racing și Meyer Shank Racing. Lider printre constructori în sezonul actual IMSA este Acura şi are şansa de a-l câştiga, în timp ce titlurile pentru piloţi şi echipe vor fi distribuite între cele două menţionate anterior.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/