(video) Noul Prodrive Hunter – off-roader stradal cu trei diferenţiale şi preţ de 1.5 milioane de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania britanică Prodrive a prezentat o mașină mai neobișnuită, omologată să folosească legal şi drumurile publice. Noul Prodrive Hunter este numit primul all-terrain hypercar din lume!

Noutatea a fost creată pe baza mașinii profesioniste de raliu BRX Hunter T1+, care a debutat în 2020 şi a fost condusă de Sebastian Loeb, ocupând într-un final locul secund în categoria T1 (prototipuri sport).

Deşi este adaptat pentru drumurile publice, noul Hunter nu se deosebește aproape deloc, inclusiv vizual vorbind, de maşina de raliu. Structura de susținere este în continuare un cadru spaţial (monococ tubular din oțel), în timp ce toate panourile exterioare ale caroseriei sunt realizate din materiale compozite (fibră de carbon, reciclabile, etc) pentru a păstra greutatea cât mai redusă. Farurile şi stopurile sunt LED.

Autovehiculul are o configurație mid-engine, adică motorul este situat în limitele ampatamentului. Este pus în mişcare de un V6 twin-turbo pe benzină, cu volum de 3.5 litri, marca Ford. Acesta a fost modificat să genereze peste 608 CP şi 700 Nm de cuplu (BRX Hunter are 400 CP). Astfel, acest off-roader este capabil să facă 0-100 km/h în mai puţin de patru secunde şi să atingă maximum 300 km/h!

Puterea este trimisă spre toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze cu şase trepte şi padele în spatele volanului. Mai există în arsenal trei diferenţiale (câte unul pe fiecare punte + unul central).

Prodrive Hunter are suspensie dublă cu amortizoare gemene reglabile, cu o cursă de 400 mm (+50 mm faţă de maşina de raliu). Acestea îşi vor face munca în spatele unor roţi cu jante din aluminiu forjat (8.5Jx17) şi anvelope personalizate pentru off-road cu un diametru exterior de 35 inci (35/12.5-17). Frânele de curse au discuri ventilate şi etriere cu câte şase pistoane.

Mai este dotat cu un rezervor de combustibil cu un volum de 480 de litri şi un acumulator litiu-ion extrem de uşor. Partea inferioară a şasiului este protejată de scuturi groase din metal, astfel încât orice suprafaţă de drum nu ar trebui să-i fie o piedică.

În habitaclu, proiectat la capitolul design de Ian Callum, există nişte scaune din carbon, centuri cu prinderi în şase puncte şi un sistem dublu de stingere a incendiilor, o cuşcă de siguranţă certificată de FIA şi două monitoare ca într-un automobil modern.

Prodrive va lansa doar 25 de exemplare, asamblate manual în Banbury, Anglia. Prima mașină a fost deja cumpărată de prințul Bahrainului Salman bin Hamad Al Khalifa. Costul unui Prodrive Hunter este de 1.25 milioane de lire sterline, plus taxe.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/