O maşină de poliţie Tesla s-a descărcat în timpul unei urmăriri. Ştie deja toată America şi nu numai

Maşina unui inspectorat de poliţie din Fremont, statul California (oraşul unde se află o uzină Tesla), a ajuns în gura târgului după ce s-a descărcat în timpul unei urmăriri. Şoferul nu a putut face nimic altceva decât să-şi abandoneze misiunea.

Vezi şi: (video) Cum procedează poliția americană dacă un șofer nu vrea să iasă din mașină!

Potrivit informaţiilor care s-au răspândit fulgerător în presa americană din toate cele 50 de state şi ulterior în afara Americii, polițistul a urmărit un om suspectat de comiterea unei crime cu o Tesla Model S 85 (tracţiune spate, autonomie de peste 400 km). Acesta din urmă a refuzat să se oprească şi a încercat să scape de arest accelerând şi menţinând o viteză de deplasare de 200 de km/h.

De la bun început totul părea că merge normal, dar la un moment dat poliţistul i-a spus dispecerului că nu mai poate continua mult urmărirea pentru că bateriile maşini se descarcă. Drept urmare, după ce a comunicat prin radio numerele de înmatriculare, omul legii a fost nevoit să meargă la staţia de alimentare, iar urmărirea a pasat-o colegilor din maşini cu motoare pe benzină care au rulat pe direcţia de deplasare a suspectului abia după câteva minute, situaţia oferindu-i astfel un timp de răgaz.

Drept reacție la cele întâmplate, poliţia statului California a declarat că situaţia a avut loc posibil din cauza că poliţiştii care au folosit-o în schimbul anterior au uitat să încarce electromobilul. A venit cu o reacţie şi un reprezentant al sectorului de poliţie din Fremont, spunând că în cazul unui vehicul cu motor cu ardere internă la fel s-ar fi putut termina combustibilul într-un moment nepotrivit, astfel încât nu contează ce fel de unitate de propulsie se află sub capota maşinii de serviciu.

Deocamdată nu se cunoaşte dacă suspectul a fost prins, însă CNN scrie că poliţia de patrulare i-a găsit maşina abandonată tocmai în San Jose.

De menţionat că electromobilul Tesla Model S a apărut în flota poliţiei locale din luna ianuarie a acestui an, înlocuind un Dodge Charger în cadrul unui program de evaluare. Maşina pe baterii i-a costat 61.500 de dolari și aproximativ alţi 5.000 au fost cheltuiţi pe îmbunătățirile necesare pentru a lucra în poliție.

Vezi şi: Poliţia din Los-Angeles a decis: A dat comandă de BMW-uri i3 în loc de Tesla Model S

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/