(video) Noul Range Rover! Premieră peste o săptămână

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania britanică Land Rover anunţă premiera noii generaţii Range Rover! Aşa după cum s-a vehiculat anterior, evenimentul de prezentare a fost setat pentru această toamnă, chiar peste o săptămână, în seara târzie a zilei de 26 octombrie. Transmisiunea în direct din Londra am ataşat-o mai jos!

„Noul Range Rover este un vehicul cu un caracter fără egal, de la reținerea impecabilă a exteriorului său până la sanctuarul liniștit fără cusur al cabinei sale. Informat de intelectul creativ și de dorința de perfecțiune, nu urmează moda sau trendul, ci printr-o filozofie de design modernistă, combinată cu peste 50 de ani de evoluție, este pur și simplu cel mai dorit Range Rover creat vreodată.”

Gerry McGovern, designerul-şef Jaguar Land Rover

„Noul Range Rover este o manifestare strălucită a viziunii noastre de a crea cele mai dorite vehicule de lux din lume. Este o demonstrație convingătoare a inovației de pionierat care a fost un semn distinctiv a Range Rover de mai bine de 50 de ani.”

Thierry Bolloré, CEO Jaguar Land Rover

Iată și primul teaser oficial al mașinii. Privită din profil se poate observa că formatul și proporțiile nu se vor schimba prea mult. În continuare va avea o grilă a radiatorului texturată specific, dar şi denumirea Range Rover scrisă cu litere de tipar pe marginea capotei. În schimb, mânerele portierelor par acum a fi retractabile electric.

Modelul va fi oferit în continuare în versiunea SV – o interpretare rafinată a luxului Range Rover și a personalizării oferite de către divizia Special Vehicle Operations!

Ce se ştie la moment despre model:

  • Land Rover a confirmat că viitorul Range Rover (Vogue), alături de următorul Range Rover Sport, va utiliza o nouă arhitectură. Noua platformă va fi semnificativ mai ușoară decât cea numită D7u pe modelul actual și va fi cea mai ușoară dintre toate platformele pe care le-a creat vreodată grupul Jaguar Land Rover.
  • Numită Arhitectura Longitudinală Modulară (MLA), platforma din aluminiu va fi utilizată pe toate viitoarele modele Jaguar Land Rover, variind de la Jaguar XE până la cele mai scumpe modele Land Rover. Până la mijlocul deceniului următor, noile modele Jaguar Land Rover cu motor poziţionat transversal, de asemenea se așteaptă să fie schimbate pe MLA.
  • Greutatea redusă, oferită de MLA, este esențială pentru a permite o creștere suplimentară a capacităţii pachetelor de baterii pentru modelele electrice și hibride, alături de tehnologiile și motoarele pe care MLA a fost proiectată să le acomodeze.
  • Se înțelege că următorul model Range Rover, codificat L460, se va potrivi strâns cu dimensiunea mașinii curente, care are o lungime de 4.999 mm, o lățime de 1.983 mm, o înălțime de 1.920 mm şi un ampatament care măsoară 2.922 mm. Cifrele sunt puţin mai mici decât cele ale unui Bentley Bentayga, în afară de înălţime.
  • Designul exterior va fi unul evolutiv, având în vedere aspectul iconic al lui Range Rover și intenția companiei de a valorifica acest lucru. Generația actuală este mai moale și mai puțin unghiulară decât modelul din generația a treia și această caracteristică este setată să continue.
  • Revenind la capitolul propulsie, chiar dacă MLA poate găzdui un sistem complet electric, precum și variante mild hybrid pe benzină, diesel și plug-in hybrid, se înțelege că următorul Range Rover nu va fi oferit inițial în formatul cu zero emisii. În schimb, Land Rover vrea ca primul Range Rover electric să fie un model autonom. Acesta va fi comparabil cu un break foarte înalt, va avea mai multe calităţi similare unui autoturism şi va avea mai multe limite în off-road.
  • O configuraţie MLA şi unitate de propulsie plug-in hybrid va face referire la o punte spate electrificată, alături de un motor pe benzină cu patru cilindri din familia Ingenium şi o autonomie de rulare în regim electric de două ori mai mare decât cea a modelului actual P400e (circa 100 de kilometri).
  • Gama de motoare, doar cu ardere internă, va suferi modificări complexe: în locul unităţilor V6 şi V8 vor veni noi agregate diesel şi alimentate cu benzină, cu şase cilindri în linie din familia Ingenium. Motoarele vor fi asamblate la uzina Wolverhampton. Acestea vor fi combinate cu un sistem mild hybrid asistat de un sistem electric de 48 V.
  • Noile diesel-uri cu şase cilindri în linie sunt deja testate şi nu vor genera emisii NOx mai mari de 80 mg/km, ceea ce este sub noile limite care vor intra în vigoare în curând. Acest avantaj, împreună cu tehnologiile de electrificare, va ajuta noul Range Rover să rămână un off-roader cu o serie de calități pe care rivalii nu le au.
  • Următorul sistem infotainment pentru Range Rover va fi cel mai probabil o versiune actualizată a sistemului Pivi Pro. Unele comenzi rotative sau butoane ar putea rămâne, deoarece Land Rover este hotărât să păstreze o anumită palpabilitate găsită în acțiunile manuale, mai degrabă decât să aibă fiecare funcție care rulează printr-un touchscreen, inclusiv pentru ultimul său sistem Terrain Response.
  • De asemenea, viitorul vârf de gamă va fi dotat cu o versiune avansată a sistemului Smart Settings, care funcţionează prin intermediul unei inteligenţe artificiale. Pentru că va fi şi o maşină conectată la reţea, din timp, până a ajunge la acasă, va putea descuia uşa casei, va porni televizorul sau va aprinde lumina la bucătărie, de exemplu.
  • Nu în ultimul rând, noul Range Rover ar putea fi dotat cu un sistem de pilotare automată avansat, care va putea funcţiona în anumite condiţii şi în off-road. Acesta, împreună cu un sistem de parcare automată şi de deplasare autonomă prin parcări, este testat pe mai multe prototipuri Discovery în cadrul programului UK Autodrive project.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/