Top 25 grupuri auto care au vândut cele mai multe autovehicule în 2017

Compania Focus2move, lider de piaţă în industria de informaţii despre autovehicule, ne bucură din nou cu un raport. Cu ajutorul resurselor pe care le deţine a reuşit să facă nişte calcule finale şi să ne arate un clasament al celor mai puternice grupuri auto din lume, care au construit şi au vândut cele mai multe autovehicule în anul care a trecut.

Vezi şi: Vânzările Toyota Motor Europe în 2017: Peste 40% din toate maşinile noi sunt hibride

Potrivit informaţiilor, clasamentul mondial al grupurilor auto, la sfârșitul anului 2017, a fost condus de Volkswagen AG cu 10.4 milioane de unități. Germanii au ajuns şi de această dată înaintea TMC și a grupului Renault-Nissan-Mitsubishi. Cea mai bună performanță din 2017, totuși, au avut-o chinezii de la Geely, înregistrând vânzări în creștere cu tocmai 35.9%!

Având în vedere performanța globală pentru o marcă auto în particular, liderul este indiscutabil, însă dacă ar fi de luat în considerare datele agregate de grupuri de producători, bătălia este una destul de interesantă. Toyota Motor Company și grupul Volkswagen sunt angajate de-a lungul anilor să lupte pentru supremaţie, însă achiziția companiei Mitsubishi în 2017 a proiectat alianța Renault-Nissan la un nivel foarte apropiat de cei doi lideri şi practic pe umerii TMC.

Vezi şi: Vânzări record pentru grupul Renault în 2017, chiar dacă nu este prezent în SUA şi Canada

FOTO: gettyimages.com

Alte cifre interesante le prezintă grupul Hyundai, care în ciuda pierderilor de 8.6% faţă de anul trecut, a reuşit să devanseze gigantul General Motors şi în continuare va tinde să ajungă în top 3. Stabil pe locul șase, Ford Motor Company a avut nişte rezultate bune care definesc noua sa strategie după schimbarea bruscă a conducerii.

Honda Motor Group a ajuns înaintea concernului FCA, iar datorită achiziției Opel, P.S.A. a câștigat locul 9, urmat de Suzuki.

Vezi şi: Raport: Mercedes-Benz – cel mai mare producător de automobile premium în 2017

Vezi şi: Raport: Câte maşini a vândut BMW în 2017 şi care au fost cele mai populare modele

Vezi şi: Record de vânzări în 2017 pentru Audi! Iată câte maşini a realizat şi ce modele au preferat clienţii

FOTO: glassdoor.com

Top 25 grupuri auto care au vândut cele mai multe autovehicule în 2017:

Datele din raport nu includ vânzările de maşini comerciale grele și autobuze, ci doar autovehiculele și vehiculele utilitare ușoare!

Clasamentul Focus2move a fost realizat utilizând date colectate din peste 300 de surse, inclusiv de la toți furnizorii oficiali (alături de ministere locale ale transporturilor sau asociații de producători de autoturisme).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/