(video) Depuneri de zăpadă şi ghețușul au făcut ca unele maşini să derapeze de pe drumuri din sudul ţării

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dacă vă mai amintiți, ultimele zile ale lunii ianuarie au fost marcate de ninsori care au căzut predominant în sudul ţării. Din cauza temperaturilor negative, depunerile de atunci nu au cam dispărut nicăieri, deşi de pe drumuri s-au înlăturat pentru a face accesibilă deplasarea autovehiculelor.

În acest weekend, dar şi astăzi, teritoriul țării în continuare urmează a fi traversat de unele fronturi atmosferice, care au adus ninsori slabe, la început pe arii extinse, apoi pe arii restrânse. Condițiile pentru formarea ghețușului pe drumuri se menţin.

Respectiv, au apărut noi circumstanțe pentru ca autovehicule să derapeze, multă lume întrebându-se unde sunt drumarii. Cel mai dificil s-a înaintat pe traseul R32 Balabanu-Cahul.

În legătură cu maşina surprinsă răsturnată într-un filmuleţ de mai jos, potrivit ofiţerului de presă al IP Cahul Ciobanu Cristina, cu suportul unui echipaj INSP a fost pusă înapoi pe roţi. Din fericire nimeni nu a avut de suferit şi nu s-au înregistrat careva deteriorări, astfel că şoferul şi-a putut continua drumul.

VIDEO: ziuadeazi.md
VIDEO: ziuadeazi.md
VIDEO: ziuadeazi.md
VIDEO: ziuadeazi.md

Conform datelor Administrației de Stat a Drumurilor, pentru asigurarea unor condiții optime de trafic pe drumurile naționale, s-au răspândit în ultimele 24 de ore aproximativ 1661.2 tone material antiderapant mecanizat, 108.9 tone material antiderapant manual și 128 tone sare tehnică. În procesul tehnologic au fost antrenate 155 utilaje speciale și 147 de muncitori rutieri.

În continuare se circulă în condiții de iarnă în sectoarele Ștefan Vodă, Comrat, Ceadîr-Lunga, Cahul, Vulcănești, Ocnița, Dondușeni, Rezina, Basarabeasca, Leova, Taraclia, Anenii Noi. Totuşi, potrivit ASD, în prezent accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de artere naționale.

Iar prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore spune că vremea se mai răcește din cauza valului de aer polar. Teritoriul țării va fi traversat de un front atmosferic și ziua vor cădea ninsori ușoare. Din acest motiv se vor crea în continuare condiții pentru formarea ghețușului pe drumuri.

Vântul va sufla din nord slab la moderat, ziua în unele raioane va fi agitat. Noaptea temperaturile minime ale aerului se vor situa între -4..-9°C. Ziua maximele vor oscila între 0..-5ºC.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/