(video) Stig, la volanul noului Ferrari SF90 Stradale, a bătut toţi timpii înregistrați anterior pe circuitul Top Gear

Creatorii show-ului TV britanic Top Gear au publicat onboard-ul turului făcut de pilotul care poată numele improvizat Stig, la volanul noului Ferrari SF90 Stradale, care a fost condus pe propriul circuit cu o lungime de 2.82 km şi cu 12 viraje.

Noul şi cel mai puternic Ferrari de serie din istorie a reușit să îmbunătățească cel mai bun timp anterior cu aproximativ o secundă și jumătate – 1:11.3 vs 1:12.7 cât s-a cronometrat cu Ferrari 488 Pista.

Amintim că în lista timpilor record ale Top Gear se pot califica doar mașinile care se produc în serie, sunt omologate de a folosi drumurile publice şi folosesc anvelope din fabrică, dar şi a căror gardă la sol e suficientă pentru a putea trece peste un limitator de viteză standard.

Din aceste motive, maşini precum un monopost de Formula 1 (0:59.0), Aston Martin DBR9 (1:08.6) sau altele nu apar în listă. Ori de câte ori un vehicul necalificat totuşi concurează, timpul înregistrat de acesta este doar comparat cu timpii de tur oficial înregistraţi, dar apoi este eliminat de pe listă.

De exemplu, Ferrari FXX deținut de Michael Schumacher (1:10.7) a fost scos de pe tablă pentru că nu a respectat standardele legale rutiere și a folosit anvelope slick, iar Caparo T1 (1:10.6) a fost îndepărtat deoarece aripa din față era prea joasă pentru a trece peste un limitator de viteză.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-moldovean-a-facut-cunostinta-in-exclusivitate-cu-primul-ferrari-sf90-stradale-assetto-fiorano-din-londra/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/