(video) Noul Renault Megane R.S. Trophy-R este mai rapid pe circuitul Spa decât Honda Civic Type R

După timpul de referință realizat pe Nurburgring Nordschleife, noul Megane R.S. Trophy-R stabilește un nou record de 2 minute şi 48.338 secunde (cu 5 secunde mai puțin față de recordul anterior stabilit în 2018 de Honda Civic Type R), în categoria tracțiune faţă, pe legendarul circuit Spa-Francorchamps, ca parte a evenimentului R.S. Days.

În mod excepțional, recordul a fost transmis în direct pe rețelele sociale ale Renault Sport, la deschiderea celei de-a 5-a etape de Formula Renault Eurocup, fiind o inițiativă remarcabilă și practic fără precedent în întreaga industrie.

Păstrând tradiția Renault Sport, această nouă generație de Megane R.S. Trophy-R nu își datorează performanța doar puterii motorului, deoarece acesta este identic cu cel de pe Megane R.S. Trophy, lansat la începutul anului 2019. Noul Megane R.S. Trophy-R a fost dezvoltat ca o mașină de curse într-un timp foarte scurt, de către o echipă dedicată, concentrându-se pe trei axe: diminuare maximă de masă (până la 130 kg față Megane R.S. Trophy fără opționale), aerodinamică regândită și o dezvoltare accentuată a celor două punți.

Continuând performanța stabilită cu recordul pe Nurburgring, pasiunea celor de la Renault Sport i-a condus spre un nou rezultat de referință pe circuitul Spa-Francorchamps, oferind un moment remarcabil în timpul prestigioasei curse de 24 de ore de la Spa. Noul Megane R.S. Trophy-R a stabilit un nou record oficial absolut pe circuitul belgian, în categoria modelelor compacte de serie, în timpul evenimentului R.S. Days, care a avut loc 24 iulie 2019 la 11:55.

“Noul R.S. Trophy-R obține un nou record în categoria sa, de data aceasta pe Spa-Francorchamps, unul dintre cele mai exigente circuite din lume. O performanță cu atât mai frumoasă cu cât este realizată în fața unei comunități de fani ai mărcii, în contextul evenimentul R.S. Days. Performanța, apropierea dintre pilot și fani, împărtășirea informațiilor și a pasiunii: aceasta este mentalitatea care permite dezvoltarea mașinilor noastre și asigură relația specială pe care o avem cu fanii din comunitate”, a declarat Patrice Ratti, Renault Sport Cars General Manager.

La volanul automobilului s-a aflat Laurent Hurgon, pilotul care deține deja mai multe recorduri cu generațiile anterioare ale modelului pe circuitul de la Nurburgring. Acesta a declarat:

“Sunt încă o dată foarte mândru și încântat. Spa-Francorchamps este unul dintre circuitele europene cele mai apreciate de piloți. Este foarte rapid și complex, iar mașina este perfectă pentru această configurație. Lucrările efectuate asupra echilibrului aerodinamic sunt puse în valoare, iar senzațiile din Raidillon, Pouhon și Blanchimont sunt cu adevărat excelente. Este o plăcere să conduci!”

Amintim că noul Renault Megane R.S. Trophy-R va fi lansat înainte de sfârșitul anului 2019, sub forma unei serii limitate de 500 de exemplare.

Vezi şi: (video) Cu noul Renault Megane R.S. Trophy-R se poate derapa, deşi are tracţiune faţă. Demo de la Daniel Ricciardo

Cmentariile sunt închise