Emanoel Derta este noul director al Dacia Design Center din București. Vezi unde a muncit anterior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anunț important peste Prut. A fost făcut abia acum, deși din decembrie 2023 Emanoel Derta coordonează Centrul de Design Dacia din București, din funcția de Şef Studio Design.

Emanoel Derta
Emanoel Derta

Emanoel Derta este absolvent al IED Torino și deținătorul unei diplome în designul auto obținută în anul 2005.

El are o experiență de 23 de ani în designul auto și industrial, astfel că venirea sa la Dacia Design Center nu poate fi numită o abordare a necunoscutului. De-a lungul timpului a lucrat pentru mărci precum FIAT, Lancia, Alfa Romeo, Porsche si Lynk&Co.

În anul 2018 a devenit Director de Design al mărcilor ORA si WEY (parte a grupului auto chinez Great Wall Motors). În anul 2021 a fost numit Vicepreședinte de Design al companiei chineze Xpeng Motors!

Printre proiectele la care a lucrat se numără modelele FIAT 500, FIAT Fiorino, Porsche 911 Speedster Concept, Porsche 911 GT3 (991.2), ORA Good Cat, TANK 300, TANK 400 și cele mai noi Xpeng G9, G6 și X9.

Solicitată de AutoBlog.MD să precizeze un aspect, ofițerul de presă Dacia, Rafaela-Raluca Bachios, ne-a comunicat că David Durand rămâne directorul de design al mărcii Dacia, cu alte cuvinte designerul-șef. Derta nu vine în locul său. În schimb i se va subordona.

Cmentariile sunt închise