(video) Noul Renault Rafale se prezintă la mijlocul lunii iunie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault a dezvăluit numele unui model complet nou, a unui viitor SUV coupe vârf de gamă! Se numeşte Rafale şi va completa gama mărcii alimentată de motorizări hibride E-TECH, având la bază platforma CMF-CD.

După SUV-ul Austral cu cinci locuri și Espace cu 5/7 locuri, noul Rafale este următorul punct culminant al Renault pentru a-şi spori ofensiva în segmentul D premium.

Producătorul francez spune că numele său este inspirat de trecutul celebru al Renault în aer. O călătorie în timp până la începutul secolului al XX-lea poate arăta legătura dintre Renault și aviație. La acea vreme, Renault era un producător-pionier în motoare cu ardere internă pentru mașini, precum și pentru trenuri și avioane.

În 1933 Renault a preluat Caudron, un alt producător francez de avioane, înfiinţând Caudron-Renault. Toate avioanele au fost numite după un vânt notabil. În consecință, C460, un avion de curse cu un singur loc proiectat să doboare recorduri, a fost redenumit în Rafale în 1934. Celebra aviatoare Hélène Boucher a bătut o serie de recorduri de viteza în Rafale, inclusiv recordul feminin la distanţa de peste 1.000 km, când a atins 445 km/h la 11 august 1934.

Forma emblematică a lui Caudron Renault Rafale a fost proiectată de Marcel Riffard. Ingeniosul inginer aeronautic a proiectat și mașini pentru Renault, precum Nervasport și Viva Grand Sport. Acesta din urmă era un model de lux, propulsat de un motor cu şase cilindri în linie. În reclame la acea vreme, Hélène Boucher, pe atunci contractată de Renault, conducea un Viva Grand Sport.

Acum, Renault reia legătura cu istoria sa și valorifică caracteristicile legendarului Caudron Rafale într-o nouă mașină de ultimă generație. Semantica face referire la un vânt și surprinde ceva despre silueta sa camuflată, care evocă instantaneu viziuni de performanță, îndrăzneală, entuziasm și caracter.

Premiera mondială a noului Renault Rafale va avea loc la cea de-a 54-a ediție a Salonului Aeronautic de la Paris din Le Bourget, pe 18 iunie.

Cmentariile sunt închise