(video) Noul Volvo EX90 anunță o nouă eră pentru siguranță și pentru Volvo Cars

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De aproape 100 de ani, scopul Volvo Cars a fost să inoveze și să stabilească noi standarde pentru a salva cât mai multe vieți. Nu de alta, dar viziunea companiei este de zero decese și răni grave în noile mașini Volvo.

Cu cea mai recentă mașină se va continua această moştenire şi acum, înainte de premiera sa, producătorul suedez ne prezintă pentru prima dată câteva dintre noile tehnologii de siguranţă activă pe care le va avea.

Noul model electric al mărcii este unul flagship, se numeşte EX90 şi va debuta în premieră mondială pe 9 noiembrie 2022.

La ce să ne așteptăm de la noul Volvo EX90? 

  • Este o mașină concepută pentru a vă înțelege pe dumneavoastră și împrejurimile sale, pentru a vă ajuta să vă păstrați pe dumneavoastră, pe cei dragi și pe ceilalți în siguranță în trafic. De asemenea, poate deveni mai inteligentă și mai sigură în timp, deoarece are capacitatea de a învăţa din date noi și primi actualizări de software.
  • Dezvoltarea celei mai noi tehnologii de siguranță se bazează pe înțelegerea comportamentului uman, înrădăcinată în decenii de cercetare în materie de siguranță proprie și a altora. Noul Volvo EX90 vine cu un scut invizibil de siguranță care include cea mai recentă tehnologie de detectare, permițând mașinii să vă înțeleagă starea sufletească și lumea din jurul vostru.
  • Pentru buna funcţionare a acestui scut, noul EX90 va oferi unul dintre cele mai avansate seturi de senzori de pe piață, compus din: un set unic Volvo de opt camere, cinci radare, 16 senzori ultrasonici și un senzor LiDAR de ultimă oră, toate asigurând monitorizare la 360 de grade.
    • LiDAR, care înseamnă Light Detection and Ranging, este o metodă de teledetecție care utilizează lumina sub formă de laser pulsat pentru a măsura intervalele, distanţa faţă de obiecte, cu mare precizie și fidelitate.
    • Diferența pe care un LiDAR o poate face pentru siguranța în viața reală este remarcabilă: cercetările companiei au arătat că adăugarea unui LiDAR pe o maşină deja sigură poate reduce accidentele cu rezultate grave cu până la 20%, iar evitarea generală a accidentelor poate fi îmbunătățită cu până la 9%, ceea ce ar putea duce la milioane de accidente evitate în timp.
    • Încorporat în linia acoperișului următorului EX90 (la nivelul superior al parbrizului) și devenind standardizată în timp, tehnologia superioară LiDAR poate detecta pietonii la distanțe de până la 250 de metri și ceva la fel de mic și întunecat ca o anvelopă pe un drum negru la 120 de metri în față. Toate acestea în timp ce călătoriți cu viteză pe autostradă. Și pentru că nu se bazează pe lumină precum o cameră, te veghează în timpul zilei și pe timp de noapte.
    • Combinând senzorii avansați, software-ul dezvoltat intern și puterea de calcul de bază a mașinii, Volvo Cars introduce redundanță pentru un plus de siguranță și îşi propune să ofere o mașină care poate ține evidența mai multor pericole potențiale. Astfel, mașina nu numai că va putea să intervină și să asiste șoferul, ci va avea, de asemenea, o mai bună înțelegere a momentului în care este nevoie să o facă și cum să asiste în cel mai bun mod.
    • Odată ce verificările de siguranță vor fi puse în aplicare și toate aprobările necesare vor fi asigurate, tehnologia Autonomous Drive va fi introdusă pe noul EX90.
  • În paralel cu acest sistem ce asigură monitorizarea mediului exterior, noul EX90 va introduce un nou sistem interior standard de înțelegere a șoferului.
    • Acest sistem de detectare în timp real este ghidat de un concept simplu: dacă o mașină Volvo poate înțelege când șoferul se află într-o stare care nu este optimă pentru conducere, mașina se poate asigura că ia măsuri pentru a evita accidentele.
    • Fiind folosite două camere pentru a capta semnalele timpurii, care indică faptul că șoferul nu se află în forma sa cea mai bună, sistemul va monitoriza privirea şi oboseala ochilor. Măsurând cât de mult timp se uită șoferul la drumul din față, ținând cont de variații naturale, înțelege când ochii șoferului și, probabil, mintea, sunt concentrate în altă parte decât pe conducere.
    • Volanul capacitiv al mașinii va juca, de asemenea, un rol. Va sesiza dacă șoferul îl lasă cumva din mâini, monitorizând astfel stabilitatea aportului de direcție.
    • Folosind tehnologia Volvo brevetată pentru detectarea în timp real a modelelor de privire și a comportamentului direcției, mașina va putea lua măsurile adecvate pentru a ajuta șoferul atunci când este necesar. Asistența poate începe cu un simplu semnal de avertizare care crește în volum odată cu agravarea situației. Dacă șoferul nu răspunde la avertismente din ce în ce mai clare, mașina poate chiar să se oprească în siguranță pe marginea drumului, trimițând un avertisment celorlalți utilizatori ai drumului prin semnalizatoarele de avarie.

Mai multe detalii despre noul model flagship complet electric vin în săptămânile următoare, înainte de dezvăluirea globală din 9 noiembrie, așa că rămâneți pe fază!

Cmentariile sunt închise