(foto) Acesta e designul noului XC90 electric ori a unui SUV electric complet nou?! Ce a brevetat Volvo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În primăvara acestui an Volvo a anunţat un set de modificări discrete pentru XC90 din gama anului 2023, un model popular şi în Republica Moldova. Acest lucru nu face decât să confirme declarațiile făcute mai devreme de fostul şef al mărcii, care a spus că noul SUV electric al mărcii nu va înlocui XC90.

Acesta din urmă se va mai menţine câţiva ani pe piaţă şi va mai beneficia în timp de careva upgrade-uri, iar conform ultimelor informaţii avem ocazia să aflăm că va fi şi complet electric! Ori nu? Există deci o confuzie la moment. Ceea ce puteţi vedea mai jos ar putea fi ori modelul derivat din Volvo Concept Recharge (deşi nu se observă vreun LiDAR promis standard în partea superioară al parbrizului, parţial integrat în el), ori o versiune electrică a actualului XC90…

Dacă este corectă a doua presupunere, atunci pentru noul electromobil se va folosi aceeași reţetă ca şi în cazul lui XC40 Recharge, care e realizat pe baza lui XC40 cu motoare termice.

Noua şi prima versiune complet electrică a lui Volvo XC90 ar putea fi lansată în cadrul unui al doilea restyling despre care se vorbeşte de ceva timp. Amintim că primul a avut loc în 2019.

Odată cu acest al doilea facelift, XC90 ar putea să nu mai fie disponibil cu motoare diesel. Platforma SPA2 nu va mai permite asta, însă va fi compatibilă cu unităţi de propulsie hibride pe benzină sau 100% electrice. La capitolul design vom vedea o evoluţie mai mult decât o schimbare radicală.

De cealaltă parte, dacă e să revenim la ideea că maşina din imagini este un model complet nou sau noua generaţie XC90, atunci reprezintă mai mult decât un restyling. Comparați profilurile – nu există o dimensiune comună a panourilor caroseriei sau a geamurilor.

Pe maşina din imaginile de brevet se pot recunoaște linii şi forme folosite de conceptul din 2021. Spre deosebire de el, noutatea este doar puțin mai masivă, cu o linie a acoperișului în mare măsură ridicată și o linie de centură coborâtă (conceptul avea o linie de acoperiș foarte joasă și o linie de centură foarte înaltă).

Aşteptăm să vedem decizia şi produsul final Volvo. Până atunci putem observa că maşina din imagini, spre deosebire de actualul XC90, are o caroserie total diferită şi blocuri optice diferite. Grilă de radiator nu are pentru că este electric, evident. Mânerele de la uşi vor fi retractabile electric.

Sunt disponibile în baza de date EUIPO şi câteva imagini cu interiorul. Arhitectura planşei de bord este asemănătoare cu cea din conceptul Recharge. Panoul de bord din spatele volanului ar putea fi montat pe coloana de direcţie, iar în centru ar putea sta un monitor plutitor, ataşat de un suport din spaţiul dreptunghiular gol.

Noul model electric de la Volvo îşi va face debutul până la sfârşitul lui 2022. S-ar putea numi Embla, deşi în baza de date cu brevete este numit mai simplu – EXC90!

Iată cum ar putea arăta maşina de producţie în baza designului brevetat:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/