(video) Noul Volvo EX90 va fi şi un power bank pe roţi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O lună a mai rămas până la premiera mondială a noului Volvo EX90, modelul electric de top al suedezilor, despre care ni s-a spus până acum că va prezenta un nou capitol în istoria siguranței auto şi că va putea detecta chiar şi respiraţia unui copil mic în habitaclu. O altă caracteristică a SUV-ului electric va fi cea de power bank!

Pentru că, în timp ce societatea își crește electrificarea, mașinile jucând un rol cheie în tranziția ecologică, o cerere crescută de electricitate poate duce la o presiune semnificativă asupra rețelei.

Volvo este de părere că prin intermediul tehnologiei de încărcare bidirecțională, mașinile electrice pot avea potențialul de a contribui la reducerea acestei tensiuni în timp ce sunt conectate – împreună cu multe alte mașini electrice formând o centrală electrică virtuală. De asemenea, tehnologia poate alimenta nevoile de energie din casă și, atunci când este deconectat curentul, să facă din maşină o baterie pe roți ce poate alimenta viața în deplasare – pentru gătit, unelte electrice sau sistemul muzical.

Viitorul Volvo EX90, complet electric, care va fi dezvăluit pe 9 noiembrie, va fi prima mașină Volvo care va fi pregătită din punct de vedere hardware pentru capabilități de încărcare bidirecțională. Devenind inițial disponibilă pe piețe selectate, tehnologia are potențialul de a vă ajuta să faceți utilizarea energiei mai ieftină, mai eficientă și mai durabilă. 

Împreună cu capabilitățile de încărcare inteligentă care vin în aplicația pentru smartphone Volvo Cars, Volvo EX90 vă va permite să vă încărcați mașina atunci când cererea de la rețea și prețurile sunt scăzute – ceea ce înseamnă de obicei că există mai multe surse regenerabile în mixul energetic – și o va economisi pe cea stocată pentru a fi folosită ulterior.

Odată disponibilă, încărcarea bidirecțională a lui Volvo EX90 va permite alimentarea cu energie a unei case, precum și altor dispozitive electrice. De asemenea, prin această soluţie, se va putea da sau primi o mână de ajutor de la alte maşini electrice, devenind un power bank pe roţi.

Acolo unde este disponibil, întregul proces de încărcare va fi automat și gestionat în întregime de funcționalitatea de încărcare inteligentă din aplicația Volvo Cars. Algoritmul de bază se va asigura că încărcarea şi descărcarea bateriei va avea loc într-un mod limitat, reducând riscul degradării sale evitabile.

În funcție de regulile specifice fiecărei piețe de energie, încărcarea bidirecțională ar putea permite, de asemenea, clienților să sprijine rețeaua în moduri diferite. Aceasta ar putea include preluarea a mai multă energie în perioadele în care există un surplus de energie regenerabilă sau vânzarea de energie înapoi în reţea în timpul orelor de vârf, când există mai multă cerere. Dacă majoritatea mașinilor au această funcționalitate în viitor, atunci grila ar putea fi echilibrată mai des. Acest lucru ar putea crește sustenabilitatea generală a rețelei prin reducerea potențialelor deșeuri de energie din surse regenerabile în momentele în care producția depășește cererea.

Volvo intenționează să ofere hardware-ul de care vor avea nevoie clienții pentru a începe utilizarea funcției de încărcare bidirecțională, inclusiv o cutie de perete avansată și un sistem de management al energiei la domiciliu. Vor fi disponibile și alte accesorii precum mufe-adaptoare pentru electrocasnice și cabluri pentru încărcarea altor mașini.

Tehnologia și caracteristicile viitoare sunt descrise, iar capabilitățile pot varia. Este posibil ca funcțiile să nu fie disponibile pe toate piețele și să nu fie standard pe toate piețele sau pentru toate modelele.

Cmentariile sunt închise