(video) Nu are concurenţi. Nissan GT-R este cea mai rapidă maşină din lume pentru drift

Recent reprezentanţii concernului Nissan au publicat pe Internet un videoclip în care un Nissan GT-R derapează la o viteză de 304.96 km/h. Performanţa a fost recunoscută drept record mondial, însă nu am avut şansa să facem cunoştinţă mai îndeaproape cu această maşină unică.

1

Jurnaliştii de la Autocar ne oferă posibilitatea ca să vedem în detalii din ce este făcută maşina sport. Aflăm că sub capotă stă un motor de 4.0 litri, în locul unui de 3.8 litri, şi care generează 1.390 de CP mai exact. Cutia de viteze este una secvenţială cu şase trepte.

Mai este prezent şi un sistem de injecţie cu azot.

Vezi mai multe: (video) Record mondial: Derapaj controlat la peste 300 de km/h, la volanul unui Nissan GT-R Nismo

De menţionat că o maşină obişnuită pentru drift dezvoltă o viteză maximă de puţin peste 120 de km/h. Astfel Nissan GT-R a demonstrat că nu are analogii. Inginerii concernului Nissan practic au creat un “monstru” adevărat.

Pentru a atinge asemenea caracteristici dinamice, în mare parte s-au făcut modificări la suspensie şi la ampatament. Totodată a fost schimbat şi exteriorul automobilul, care a devenit mai lat şi mai aerodinamic.

În habitaclu au fost lăsate doar elementele cele mai necesare. Drept rezultat maşina cântăreşte doar 1.480 de kilograme, comparativ cu cele 1.700 de kg ale unui GT-R obişnuit.

Cmentariile sunt închise