(video) #Nu e glumă: Schema cu ruda implicată în accident – rampă de ”lansare în viață” și a unor liceeni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica mai multe articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă. Pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Polițiștii Direcției de poliție a mun. Chișinău, în comun cu cei ai Inspectoratului de Poliție Centru, au identificat alți patru suspecți implicați într-o infracțiune care nu mai pare să aibă sfârșit atât timp cât există persoane în etate. Vorbim despre escrocheria săvârșită prin metoda „ruda implicată în accident rutier”

Suspecții sunt originari din municipiul Bălți. Trei au vârsta de 18 și 19 ani, iar unul dintre ei este minor. 

Se prezumă că aceștia sunt implicați în cinci cazuri de escrocherie înregistrate în ultima săptămână de către Poliție, inclusiv în ultimele două infracțiuni comise în sectorul Botanica al capitalei.

Ce ține de ultimele două cazuri menționate. Poliția a înregistrat cele două infracțiuni în seara zilei de 25 martie. Victime în ambele cazuri au fost femei vârstnice de 76 și 78 de ani.

În jurul orei 20:00 acestea au fost telefonate de către un bărbat necunoscut și, sub pretextul că fiicele lor au fost implicate într-un accident rutier, le-a solicitat sume mari de bani. În câteva minute, escrocii au reușit să delapideze victimele de circa 360.000 de lei!

Trei dintre suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat în stare de libertate. Dacă vinovația acestora va fi demonstrată, tinerii riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Prejudiciul total cauzat victimelor este de aproximativ 900.000 de lei!

Vezi și: (video) Cifrele zilei: 1.000.000 de lei – cea mai mare sumă luată în cadrul schemei „Ruda implicată în accident”

Cmentariile sunt închise