(video) Nu e suficient de aprinsă culoarea? Primii șoferi cărora le este indiferent de noul marcaj roșu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri vă spuneam despre apariția, deocamdată în sectorul Botanica, a unor marcaje proaspăt introduse în RCR. Printre care se numără și un ”covor” de culoare roșie (marcaj 1.17.5).

Marcajul mai neobișnuit este menit să atragă atenția șoferilor că se apropie de o trecere pietonală. El este aplicat cu o vopsea specială care să contribuie și la reducerea distanței de frânare. Însă se pare că nuanța roșie nu este suficient de aprinsă, ori avem participanți la trafic ce au reale probleme cu vederea?

Marcaj covor roșu
Marcaj covor roșu

După ce câteva încălcări au putut fi observate într-un recent clip realizat de un activist StopHam, alta a fost arătată. Un conducător auto nu a cedat trecerea unui pieton pe proaspăta trecere marcată. Cum altfel de luptat cu cei care încalcă reguli elementare de circulație?…

Special pentru unii șoferi menționăm: acest marcaj ”covor” roșu NU indică despre un loc de parcare, precum cineva consideră astfel liniile continue galbene în zigzag (1.17.1), găsite în stații de așteptare a transportului public!

VIDEO: t.me/cx_md

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise