(video) Numărătoare inversă! Peste câteva săptămâni se încep livrările noului AURUS Senat

Pentru prima dată, corpul noului sedan executiv rusesc AURUS Senat a fost sudat la noua fabrică a companiei Sollers din Elabuga, care se amenajează de aproape un an deja, folosindu-se tehnologiile de producţie în serie. Anunţul a fost făcut de serviciul de presă al producătorului auto prin intermediul paginilor sale oficiale de pe rețelele de socializare.

Pentru sudarea corpurilor lui Senat a fost achiziționată o linie robotizată de la compania sud-coreeană Kyungki Industrial Co., Ltd., care are o vastă experiență în industrie după ce a colaborat cu Hyundai, KIA, SsangYong Motor și alte mărci. Procesul a avut loc încă din ziua de 15 decembrie, dar despre asta s-a anunţat public abia cu câteva ore înainte de Revelion.

Anterior, corpurile pentru prototipurile AURUS erau pregătite nu pe o linie de producție, ci pe linii conductoare cu mașini semiautomate cu puterile Institutului NAMI de la Moscova.

Primul corp sudat are statutul de test al tehnologiei achiziționate, ceea ce înseamnă că nu a fost adăugat la o mașină finită. Din 15 decembrie procesul este stabil şi ca urmare, încă câteva corpuri vor fi folosite pentru maşini de teste şi prototipuri pre-serie, dar şi pentru elaborarea procesului tehnologic şi respectarea standardelor de calitate.

După cum se poate vedea în fotografiile publicate, există mulți roboți instalați pe linie, deși există și aşa-zise “gheare” de sudură semi-automate. Cu toate acestea, pentru capacitatea de producție anunțată anterior a fabricii (5.000 de mașini pe an), echipamentele instalate sunt o normă. 

Amintim că spre deosebire de NAMI, unde vor continua să se blindeze la comandă maşinile, producția la fabrica din Elabuga va avea loc într-un ciclu complet: ștanțare, asamblare motorului, vopsirea caroseriei, etc.

Primele maşini de serie vor fi predate clienţilor în mai 2021. În cel mai recent interviu, şeful AURUS a declarat că există înregistrate peste 700 de comenzi preliminare din partea unor potenţiali clienţi, însă nu a putut afirma câte dintre ele se vor transforma în contracte.

https://www.youtube.com/watch?v=tWWo-4YiOMs
https://www.youtube.com/watch?v=WDnIrAXDCzI
https://www.youtube.com/watch?v=POpzP3xKEhA

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/