(video) Tragedia din raionul Căușeni: Persoanele decedate au fost găsite la 17 ore după primul apel 112

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a ieșit astăzi într-o conferință de presă pentru a comunica societății măsurile întreprinse pe parcursul perioadei critice generate de căderile abundente de zăpadă din ziua de duminică și luni, 26-27 noiembrie 2023.

În context, au fost comunicate și detalii despre tragedia din Coșcalia, raionul Căușeni, unde un bărbat și o femeie și-au pierdut viața în mașina blocată în nămeți. Efros a declarat că Serviciul 112 a fost apelat în jur de 10 ori de diferite persoane, inclusiv de cele care și-au pierdut viața și care au fost găsite fără suflare la tocmai 17 ore distanță de la primul apel!

VIDEO: rlive.md

Tot în cadrul conferinței de presă, după două zile de la tragedie, ministrul MAI a anunțat că s-a deschis o anchetă de serviciu în cadrul IGSU. Între timp Inspectoratul de Poliție Căușeni are deschis un proces penal. Organul de urmărire penală urmează să verifice cauza decesului, precum și acțiunile sau inacțiunile persoanelor responsabile de gestionarea situației cauzate de condițiile meteorologice.

Iar după conferința susținută de Adrian Efros a urmat ședința Guvernului. Premierul Dorin Recean a cerut de la începutul acesteia demisia directorului Serviciului 112 după tragedia din raionul Căușeni.

La rândul său, Liviu Oboroc, șeful Serviciului Unic “112”, spune că a aflat “din presă” despre cererea premierului Dorin Recean că ar trebui “să demisioneze” după ce salvatorii nu au mai ajuns la cuplul aflat în mașina prinsă în zăpadă.

AUDIO: TV8

Cmentariile sunt închise