(video) Numărul maşinilor stricate în timpul filmărilor tuturor părţilor francizei Fast and Furious

Producătorul, consultantul tehnic și un mare fan al francizei Fast and Furious, Craig Lieberman, a realizat un material video prin care a numărat cantitatea de mașini distruse pentru realizarea filmelor. Potrivit acestuia, numărul total depășește 1.000!

https://www.youtube.com/watch?v=mH0zREqhoyY

Lieberman ţine să explice că fiecare mașină, într-un fel sau altul, implicată în filmarea scenelor pline de acțiune, avea cel puţin o dublură. Acest lucru se datorează în primul rând costului ridicat al folosirii modelelor clasice reale pentru cascadorii periculoase. Prin urmare, pentru scenele în care automobilele sunt stricate sau accidentate, se folosesc replici ieftine, dar foarte asemănătoare, care, arătate în acest format digital, sunt mai dificil de apreciat pentru a le putea diferenţia vădit de cele originale.

În plus, mașini-dubluri s-au folosit în scenele filmate în planuri apropiate, de exemplu în conversaţiile purtate în interiorul acestora. Chiar și o parte dintr-un automobil ar putea fi suficientă pentru acest lucru: să zicem, doar jumătatea din față, așezată pe o platformă cu roţi, cu ajutorul căreia mișcarea a fost imitată în cadru.

De exemplu, celebra Toyota Supra portocalie din prima parte a filmului existase în opt copii cu diferite grade de autenticitate, iar pentru filmarea acelui Dodge Charger condus de Vin Diesel, din același film, au fost utilizate cinci mașini alternative.

Lieberman susține că pe parcursul existenței francizei, numărul total de mașini care “şi-au pierdut viaţa”, a depășit o mie, fie ele originale, fie copii. Şi este puțin probabil să fie posibil de numărat acum toate. Starea lucrurilor este şi mai complicată datorită faptului că unele dintre ele, după filmări cu trucuri, au fost restaurate până la ideal în scopul vânzării ulterioare la licitații specializate.

Conform unor calcule alternative, după filmarea primelor şapte părţi la groapa de gunoi au ajuns 1.487 de mașini, cele mai multe fiind distruse în a şasea parte – 350. Aparent, acest contor va continua să se rotească deoarece trailer-ul celei de-a noua părți promite că producătorii nu intenționează să abandoneze rețeta tradițională a succesului.

Vezi şi:

https://autoblog.md/stiai-asta-costul-total-al-masinilor-si-cladirilor-distruse-toate-filmele-fast-furious/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/