(video) Organizatorii NAIAS – primii care schimbă formatul expoziţiilor auto internaţionale

Salonul Auto Internaţional din America de Nord (NAIAS), cunoscut şi sub denumirea de Salonul Auto Internaţional de la Detroit, amânat deja de doi ani consecutivi, dar programat anterior pentru perioada 28 septembrie – 9 octombrie 2021, din nou nu va avea loc în formatul obişnuit! 

În schimb, aceiași organizatori vor găzdui un alt eveniment, un festival auto cu o durată de o săptămână numit Motor Bella, care va avea loc în întregime în aer liber. Motivul îl cunoaşteţi fără să vă mai spunem.

Noul loc pentru găzduirea evenimentului a fost numit M1 Concourse, un poligon situat lângă Detroit. Potrivit organizatorilor, transferul salonului auto în aer liber nu numai că va reduce dramatic pericolele privind răspândirea coronavirusului, dar va extinde și oportunitățile expozanților de a demonstra meritele noilor lor produse.

Complexul, cu o suprafață de aproximativ 35 de hectare, are atât un teritoriu pentru prezentări statice, cât și zone dedicate pentru demonstrarea dinamică a mașinilor. În plus, M1 Concourse mai are propriul circuit cu o lungime de 2.4 km, dar şi o pistă off-road.

Directorul executiv al NAIAS, Rod Alberts, a declarat că formatul tradițional al expoziţiilor auto, care există deja de zeci de ani, se schimbă sub presiunea circumstanțelor și că perturbările grave din schema obișnuită, cauzate de pandemie, nu mai pot fi ignorate. Prin urmare, Salonul Auto de la Detroit va avea loc sub un nou regulament care va prezenta o abordare inovatoare și va oferi vizitatorilor o experiență unică, iar participanților – eficiență economică.

Motor Bella va fi deschis pentru presa auto în ziua de 21 septembrie, iar publicului între 23-26 septembrie. Deocamdată niciunul dintre potențialii participanți la festival nu a fost încă numit.

Anterior, Salonul Auto de la Detroit avusese loc în mod tradițional în ianuarie. Deocamdată nu s-a anunţat dacă în viitor se va reveni la vechiul format de organizare sub acoperişul unor pavilioane. Nu se exclude ca anume Motor Bella să dea tonul pentru ca şi celelalte mari expoziţii auto internaţionale să-şi schimbe formatul.

[embeddoc url=”https://motorbella.com/wp-content/uploads/2021/01/View_Map.pdf”]

Vezi şi:

https://autoblog.md/ultima-ora-editia-din-2021-a-geneva-motor-show-anulata/

Cmentariile sunt închise