(video) Pe drumurile din Republica Moldova încep să apară atenuatoare de impact

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță și confort la trafic, în premieră în Republica Moldova, sunt montate atenuatoare de impact, pe drumul național R3 Chişinău – Hînceşti – Cimişlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina (km 11) și pe drumul R6 Chișinău – Orhei – Bălți (km 26+300), anunţă Administraţia de Stat a Drumurilor.

Proiectul a devenit posibil grație cooperării cu firma Lincons S.R.L și cu suportul tehnic oferit de expertul în siguranța rutieră, profesorul Ilie Bricicaru.

Atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul este protejarea pasagerilor vehiculelor, în momentul părăsirii drumului și ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile.

Sistemul nou „Demfer” este proiectat cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menținând în același timp o cantitate limitată de decelerație asupra ocupanților vehiculului.

Lucrările sunt finanțate din mijloacele fondului rutier.

Cmentariile sunt închise