(video) Pericolul benzilor dedicate din Chişinău! Nu uitaţi de privitul în oglinzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(later edit) Conform unui martor, care citează declaraţiile şoferiţei începătoare de la volanul VW, aceasta a conectat semnalizatorul de direcţie şi troleibuzul trebuia să-i cedeze trecerea! În plus, un poliţist i-a luat maşina din drum pentru că aceasta nu putea. „Cum susţin examenele și obțin permise astfel de şoferi?”, s-a întrebat el.


Unul dintre scopurile principale ale benzilor dedicate pentru transportul public, introduse în infrastructura Chişinăului, este de a reduce timpii de aşteptare a călătorilor în staţii şi de fluidizare în general a deplasărilor în comun. Benzile permit şi circulaţia cu viteze puţin mai mari, iar dat fiind faptul că sunt dedicate, troleibuzele au devenit un fel de trenuri care înaintează mai rapid şi care nu ar trebui să oprească doar decât la semafoare, la treceri pietonale pentru a ceda sau atunci când apare un alt obstacol pe drum.

Dar pentru că nu avem cea mai ideal proiectată infrastructură rutieră, se pot întâmpla şi accidente de genul. În această după amiază, pe un sens al străzii Ion Creangă a fost îngreunat traficul din cauza unui contact între un troleibuz şi un crossover VW. Conducătorul acestuia din urmă ar fi dorit să vireze regulamentar la dreapta, pentru a intra în curtea universității, însă nu s-a asigurat complet (nu e clar nici dacă şi-a semnalizat intenţia), iar mijlocul de transport în comun s-a apropiat prea rapid.

Din fericire nimeni nu a avut de suferit, dar în alte circumstanţe urmările ar fi putut fi mai urâte. Asiguraţi-vă înainte de manevre şi semnalizați-le corespunzător!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/