Hyundai introduce o tehnologie de control a performanţelor maşinilor electrice printr-o aplicaţie mobilă

Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Hyundai Motor Group, din care face parte KIA Motors, a anunțat dezvoltarea tehnologiei pentru conectarea smartphone-urilor cu automobilele electrice, ceea ce va permite utilizatorilor să personalizeze funcțiile de bază ale automobilului printr-o aplicație pentru smartphone – o inovație în premieră în industria auto.

Vezi şi: Triplă premieră Hyundai în Moldova! Cât costă noul Santa Fe, IONIQ Electric şi H-1 facelift

Șoferii vor putea utiliza această tehnologie pentru a adapta șapte funcții de performanță ale automobilului, incluzând cuplul maxim al motorului, pornirea, intensitatea accelerării și decelerării, capacitatea de frânare regenerativă, limita maximă de viteză, reacţia automobilului și utilizarea energiei în controlul climatizării.

Pe măsură ce automobilele electrice își continuă expansiunea pe piață, în mod special în industria de închiriere auto și în car-sharing, noua tehnologie va permite șoferilor să-și folosească setările personalizate în orice automobil electric pe care îl conduc, descărcând profilul lor de pe server.

Aplicația oferă setări optimizate pentru destinația dorită prin analizarea distanței rămase de parcurs și energiei electrice necesare. De asemenea, poate susține un stil de condus mai sportiv prin recomandarea unor setări de performanță personalizate.

Utilizatorii vor putea distribui setările personalizate online și vor putea încerca setările personalizate ale altor utilizatori. Clienții vor putea aplica, de asemenea, setările recomandate de producător în funcție de starea drumurilor, de la drumurile de țară până în centrul orașului sau la drumurile de munte.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Hyundai Kona Electric poate rula până la 470 de km fără reîncărcare

Hyundai Motor Group va folosi tehnologia blockchain pentru a preveni problemele de securitate în timpul încărcării și distribuirii setărilor personalizate pe server.

În timpul procesului de încărcare și distribuire a setărilor personalizate, sistemul criptează parametrii majori de performanță într-o rețea de tip blockchain, prin crearea unor noi blocuri de date și păstrarea lor în sistemul de stocare a informațiilor pentru a bloca utilizarea neautorizată.

Tehnologia de control a performanțelor automobilelor electrice printr-o aplicație smartphone dezvoltată de grupul Hyundai este posibilă datorită particularităților automobilelor electrice care le diferențiază de automobilele cu motoare cu combustie internă.

Vezi şi: (video) Premieră europeană: Noul KIA Soul se prezintă pe continentul nostru doar în variantă electrică

Automobilele cu zero emisii oferă o libertate unică de a modifica experiența de condus deoarece modificarea performanței nu modifică emisiile de dioxid de carbon. Ca atare, automobilele electrice oferă șoferilor mai multă libertate în aplicarea acestei tehnologii.

„Deoarece Hyundai Motor Group intenționează să dezvolte 44 de modele eco până în anul 2025, inclusiv 23 de automobile electrice, vedem potențialul tehnologiilor și serviciilor inerente automobilelor fără combustie. Prin dezvoltarea unei tehnologii de transfer a mobilității ca aceasta, vom continua să ne străduim să îmbunătățim experiența utilizatorilor pentru automobile electrice personalizate în funcție de preferințele individuale”, a spus cercetătorul JeongSoo Eo de la Hyundai Motor Group. „

Se așteaptă ca tehnologia să fie implementată pe viitoarele automobile KIA și Hyundai.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Actorul Robert de Niro va promova noul crossover electric KIA e-Niro


Distribuie:
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...