(video) Peste 250 de autovehicule furate au fost descoperite la frontierele României de la începutul lui 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În primele nouă luni ale anului curent, în urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din România au descoperit peste 250 de autovehicule furate. Numărul este în creștere cu 46% faţă de aceeași perioadă din 2023!

Cele mai multe autovehicule furate au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea – judeţul Satu Mare şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borş – judeţul Bihor. Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Calafat. Totodată este scos în evidență PTF Albiţa, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri anume la frontiera cu RM. Interesant este dacă se profită intenționat de posturile care de regulă sunt cele mai solicitate, în speranța că lungimea cozilor și graba autorităților de a fluidiza traficul vor spori șansele de a trece fără mari verificări?

Principalele țări de unde provin persoanele implicate sunt Bulgaria, Croația, Germania, Grecia și Italia. Principalele ţări de unde proveneau autovehicule căutate de autorităţi sunt România, Germania, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania. Iar cele mai multe maşini depistate sunt din categoria celor de lux şi din clasa de mijloc.

În toate situaţiile, conform legislației, pe numele celor implicaţi au fost întocmite indiscutabil dosare penale. Autovehiculele în cauză au fost reținute la sediile structurilor teritoriale ale PFR, până la finalizarea cauzelor.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, în timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Totodată, o parte dintre persoane au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că sunt furate.

Printre cele mai recente cazuri se numără două autoturisme din clasa de lux, evaluate la aproximativ 360.000 euro amândouă, descoperite de poliţiştii de frontieră români în Portul Constanța. Acestea au fost depistate în incinta unui operator portuar.

Una dintre mașini (un G 63 AMG facelift), înmatriculată în Suedia, a fost descoperită în data de 10 octombrie și era condusă de un cetățean georgian în vârstă de 50 de ani. Autoturismul evaluat la 230.000 de euro urma să fie exportat în Georgia pe o navă. Figura semnalat drept bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Suedia.

Poliţiştii de frontieră din România au descoperit peste 250 de autovehicule furate de la începutul anului 2024.

Cea de-a doua, descoperită pe 17 septembrie, era înmatriculată în Germania și căutată în vederea confiscării de autoritățile germane. La volan se afla un cetățean ucrainean în vârstă de 26 de ani. BMW-ul X7 facelift, evaluat la 120.000 de euro, urma, de asemenea, să fie exportat pe cale maritimă în Georgia.

Poliţiştii de frontieră din România au descoperit peste 250 de autovehicule furate de la începutul anului 2024.

Vezi și: (video) Reportaj: Cum ajung mașinile de lux în Rusia, în ciuda războiului din Ucraina și a sancțiunilor internaționale

Cmentariile sunt închise