Opel Mokka-e a devenit Mokka Electric. Mai multe litere în denumire, mai mare autonomie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Opel Mokka-e se schimbă în Opel Mokka Electric, cel mai bine vândut vehicul electric cu baterie din segmentul B-SUV din Germania în lunile octombrie-noiembrie, devenind acum și mai puternic, eficient și atractiv. Câștigătorul premiului Volanul de Aur 2021 va fi disponibil cu o baterie mai mare și mai multă putere în viitorul apropiat.

În noiembrie, nu mai puțin de 65% dintre toți clienții Mokka din Germania au optat pentru varianta cu baterie electrică, fără emisii – care acum devine și mai bună.

Modelul actualizat va avea să ofere o autonomie de până la 406 km, cu 20% mai mult decât față de modelul actual care promite maximum 338 km. Energia este stocată într-o nouă baterie litiu-ion care are 54 kWh (pe modelul actual e de 50 kWh). Inginerii au putut astfel să asigure o autonomie exemplară chiar dacă bateria păstrează în continuare o dimensiune compactă.

Ca și în cazul tuturor modelelor Opel complet electrice, bateria este practic instalată în partea de jos a caroseriei. Astfel, nu se pierde spațiu în habitaclu sau în portbagaj (350 litri), iar Mokka Electric are calități dinamice excelente la drum. Centrul de greutate coborât al vehiculului mărește siguranța și plăcerea de a conduce.

Cu o putere sporită de 156 CP (+20) și acelaşi cuplu maxim de 260 Nm, disponibil instant, Mokka Electric asigură demaraje rapide și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 150 km/h.

În funcție de preferințele lor, clienții modelului Mokka Electric pot alege între cele trei moduri de condus Eco, Normal și Sport. În modul Eco, SUV-ul electric este cel mai eficient din punct de vedere energetic favorizând autonomia totală. Datorită unui sistem de frânare regenerativă de ultimă generație, Mokka Electric poate recupera energie și la decelerare sau la frânare. Motorul electric transformă apoi inerția în electricitate. Dacă șoferul comută transmisia în modul B, recuperarea și cuplul de frânare cresc.

Iar atunci când SUV-ul compact trebuie să „alimenteze”, bateria de 54 kWh poate fi reîncărcată până la 80% în aproximativ 30 de minute la o stație de încărcare DC de 100 kW. Mokka Electric oferă această funcție de încărcare rapidă standard. Pe lângă curentul continuu, șoferii Opel pot încărca folosind curent alternativ trifazat datorită charger-ului onboard de 11 kW – prin intermediul unui wallbox sau cu un cablu pentru priză de uz casnic.

Eficiența și confortul sunt elemente standard la Mokka Electric. Numeroase sisteme și tehnologii de încălzire, de la pompa de căldură standard până la aplicația practică myOpel, care poate fi folosită pentru a programa precondiționarea prin telecomandă, asigură încă de la început o atmosferă confortabilă – mai ales în lunile mai reci ale anului.

Mokka Electric, cu mai multă putere și o autonomie mai mare, este un alt exemplu al modului în care Opel avansează constant în ofensiva sa electrică. 12 modele Opel electrificate sunt deja disponibile astăzi, inclusiv întreaga gamă de vehicule utilitare ușoare. Până în 2024, producătorul va oferi fiecare model într-o versiune electrificată. Și până în 2028, Opel va deveni un brand complet electric în Europa.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/