(video) Peste patru milioane de oameni au privit cum este restaurat până la ideal un vechi şi ruginit Ural

Autorul canalului Great Idea a restaurat complet până la ideal o legendară motocicletă Ural M63 din anul 1969. Clipul a fost publicat acum câteva zile şi a adunat deja peste patru milioane de vizualizări, materialul fiind şi un fel de ghid pentru cei care vor să se ocupe de ceva similar.

Autorul filmulețului a menţionat în descriere visa încă din copilărie să aibă în posesie un Ural – încă din momentul când mergea la râu cu bunicul său pe o motocicletă similară. După ce a dobândit un exemplar care a stat nemişcat timp de mai mulţi ani şi cu un cărucior într-o stare deplorabilă, meşterul a decis să-l restaureze cu forţele proprii.

Videoclipul demonstrează detaliile dezasamblării complete a motocicletei: bărbatul a dezasamblat nu numai șasiul și motorul, ci și roțile cu spiţe. Cele mai “obosite” piese au fost trimise la groapa de gunoi, dar ceea ce s-ar fi putut salva, autorul proiectului a încercat să readucă înapoi la viață, chiar până şi piulițele originale! Chiar și rulmenții de ace au fost sortați și restabiliți.

O varietate de compuși chimici au fost utilizați în curățarea pieselor motocicletei de rugină, murdărie și vopsea veche: un amestec de kerosen și ulei de motor, acid citric, soluție de sodă de uz casnic, soluţie de spălat vase în combinație cu dimexid și carbonat de sodiu, și chiar sulfat de cupru dizolvat în electrolit.

După curățare, toate părțile care urmau să fie colorate au fost vopsite și acoperite cu mai multe straturi de lac. Celelalte care nu aveau nevoie de asta au fost lustruite sau albite. La asamblarea motocicletei meşterul a înlocuit unele componente cu altele noi. De exemplu, a făcut rost şi a instalat un nou grup de pistoane ale motorului, echipamente electrice, conducte de combustibil și spițe pentru roți.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-istoria-incredibila-a-unui-jaguar-e-type-gasit-in-niste-arbusti-dupa-30-de-ani-cum-arata-dupa-restaurare/
https://autoblog.md/videoclipul-zilei-18-luni-de-restaurare-unui-porsche-911-clasic-putin-peste-patru-minute/
https://autoblog.md/foto-corvette-ul-c3-care-se-restaureaza-in-moldova-acum-poate-folosi-legal-drumurile-publice/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/