(foto) Ford a brevetat terminația de eşapament cu lungime variabilă. Motivul care stă în spatele ideii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru că nimeni nu s-a gândit să facă asta până acum, cei de la Ford au decis să profite de ocazie şi să-şi breveteze ideea unei terminații de eşapament cu lungime variabilă! Potrivit creatorilor, acest lucru va permite pickup-urilor și SUV-urilor să aibă o capacitate cross-country mai bună, în funcţie de situaţie şi nevoie, scrie The Drive.

Ideea este că vârfurile, capetele sistemului de evacuare a gazelor de eșapament ar putea fi retractate sub corp, dacă este necesar.

Sistemul utilizează un mecanism electric de acționare, o cremalieră și pinion, angrenaje și mai mulți rulmenți. Intervalul de mișcare este de până la opt centimetri.

Soluţia va permite creşterea unghiul de ieșire, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra geometriei maşinii şi a capacității sale în off-road. Cu această funcție activată nu numai că se va putea depăşi cu mai puţină îngrijorare un teren dificil, ci şi va fi păstrat aspectul ideal al automobilului, prevenind deteriorarea țevilor de eșapament.

În teorie, astfel de terminaţii de eșapament retractabile ar putea apărea pe cele mai extreme modele ale Ford, inclusiv pe noul Bronco. Cu toate acestea, până în prezent, compania nu a făcut publice planuri specifice în acest sens.

Brevetul datează de anul trecut, dar a apărut în spațiul public abia acum.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/