(video) Pickup cu suspensie pneumatică. Noul Maxus eTerron 9 și-a făcut debutul în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca auto Maxus, cândva parte a companiei britanice LDV Group, în 2010 a fost preluată de concernul SAIC și s-a mutat complet în China. Acolo s-a început un nou capitol în istoria sa, iar gama de modele s-a extins rapid.

Maxus are și o gamă variată de mașini comerciale, iar produsele sunt vândute și în afara Chinei. De exemplu, doar în 2024 au fost exportate circa 200.000 de autovehicule. Astfel, nu este deloc surprinzător că noul pickup electric eTerron 9 și-a făcut debutul în Germania la expoziția IAA TRANSPORTATION.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este întruchiparea de serie a conceptului Maxus GST prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai. Și este primul produs pe platforma electrică Interstellar GST.
  • Creatorii spun că este un pickup de dimensiuni medii, deși le-a ajuns din urmă pe cele americane mari. Are 5500 mm lungime, 2005 mm lățime și 1860 mm înălțime. Ampatamentul constituie 3300 mm.
  • Platforma Interstellar GST implică două motoare, respectiv tracțiune integrală. Motorul frontal are o putere de 170 CP, iar cel din spate – 272 CP. Puterea totală se ridică la 442 CP. Este capabil de 0-100 km/h în 5.8 secunde. Viteza maximă e limitată la 190 km/h.
  • Sarcina utilă în benă – 620 kg. Capacitatea de remorcare – până la 3.5 tone. Mai are un frunk de 236 litri.
  • Energia provine dintr-o baterie LFP cu o capacitate de 102 kWh. Autonomia declarată – până la 430 km (WLTP). Suportă încărcare rapidă cu până la 115 kW (20-80% în 40 de minute).
  • În plus, pickup-ul este echipat cu prize de uz casnic de 2.2 kW (în benă și frunk). Totodată, mașina dispune de tehnologia V2L prin care poate servi drept power bank cu o putere de 6.6 kW.
  • O altă caracteristică tehnică, mai rară în segment, este o suspensie pneumatică pe toate roțile, cu posibilitatea de a modifica garda la sol. De exemplu, dacă e necesar de încărcat bena, puntea posterioară poate fi coborâtă cu 60 mm.

SAIC intenționează să aducă noul Maxus eTerron 9 pe piața europeană la începutul anului viitor. Prețul nu a fost anunțat deocamdată, nici măcar unul aproximativ, căci SAIC a fost supus unei taxe de import suplimentare de 36.3% (pe lângă alte 10%) din valoarea mașinii. În China vânzările vor începe până la sfârșitul acestui an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise