(video) Poate cel mai bun vehicul pentru utilizare prin Moldova, în orice anotimp şi pe orice drum, este produs în Canada

Cu siguranţă aţi auzit de vehiculul SHERP care este made in Rusia? Da, cel cu roți uriașe și o distanța minimă între osii care mai poate şi plonja la necesitate. Acesta există pe piaţă de câţiva ani şi a fost realizat până acum într-un număr limitat, ajungând şi în proprietatea câtorva celebrități, printre care se numără şi Kanye West.

Între timp însă i-a apărut un concurent din vecinătate. Se numeşte FAT Truck, a fost lansat în 2019 şi este made in Canada.

Mașina FAT este făcută pe aceleași principii ca şi Sherp, din acest punct de vedere nefiind nimic nou: are aceleași roți mari și un ampatament foarte scurt. În cabină, precum este în SHERP, nu există niciun volan pentru a manipula direcţia, locul său fiind ocupat de un joystick.

Cu toate acestea, corpul lui FAT este mai avansat în materiale şi construcţie decât al omologului rusesc. Cadrul tubular de sub caroserie îi este confecționat din oţel de înaltă rezistenţă, iar panourile exterioare sunt din plastic ranforsat cu material compozit, soluţie care a permis realizarea unui design mai prietenos cu ochii. De asemenea, un cadru de siguranță a fost montat peste caroserie pentru un plus de protecţie.

În cabină se pot monta cel puţin două locuri pentru pasageri (plus alte şase la necesitate), fiecare scaun fiind dotat şi cu centuri de siguranţă în două sau trei puncte. Însă cea mai importantă deosebire faţă de SHERP este că FAT are acces legal pe drumurile publice şi poate fi respectiv înmatriculat! Vehiculul este certificat de normele americane și europene în conformitate cu clasa ATV.

Sub capotă are un turbo diesel de 2.2 litri marca Caterpillar, care produce 67 CP/208 Nm. Cu acesta se poate atinge o viteză maximă de 40 km/h. Are o gardă la sol de jumătate de metru şi anvelope cu sistem automat de reglare a presiunii. Printre opţiuni se numără un sistem de climatizare, un suport pentru bagaje pe acoperiş, o scară pliantă, un radio, o cameră video pentru parcare cu spatele, etc.

Singura problemă a lui FAT ar fi în accesibilitate. Preţul său de start depăşeşte 100.000 de dolari!

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/