(video) Poate cel mai extrem autobuz şcolar din lume a fost făcut de nişte antreprenori ucraineni

Compania cehă Pulsar Expo a prezentat un autobuz școlar cu o serie de caracteristici similare unui SUV de off-road. Drept bază serveşte vehiculul Torsus Praetorian care este produs în Ucraina.

Autobuzul poate transporta până la 35 de copii pe cele mai dificile rute, de exemplu între localităţile care încă nu au văzut asfalt.

Pulsar Expo a fost fondată de antreprenori ucraineni – soții Vahtang Djukaşvili și Iulia Komici. Profilul principal al companiei este re-echiparea SUV-urilor și camioanelor pentru sarcini speciale. Printre clienții Pulsar Expo se numără Departamentul de Stat al SUA, agențiile guvernamentale, subdiviziuni ONU, etc.

Versiunea “școlară” a maşinii vine cu scaune realizate la comandă, cu tapițerie din ţesătură specială și o învelitoare de protecţie din polimer, cu centuri de siguranță, fiind potrivite pentru toate vârstele. Caracteristicile suplimentare includ o cotieră și un suport lateral pentru coapsa piciorului. Printre alte dotări disponibile de instalat se numără monitoare, porturi USB, TV şi DVD, maşină de preparat cafea şi chiar frigider după nevoie, sistem de climatizare şi altele.

Însuşi Torsus Praetorian este construit pe baza unui șasiu modernizat de mare capacitate de la MAN, producător de la care a preluat şi motorul diesel cu şase cilindri şi volum de 6.9 litri. Unitatea turbo produce 290 CP şi 1.150 Nm, putere şi cuplu trimis pe toate cele patru roţi. În plus, există şi două diferențiale blocabile în cazul în care situația de pe drum va deveni cu adevărat dificilă.

Spre deosebire de şasiu, caroseria îi este una originală, designul fiind realizat de un oarecare specialist din străinătate. Roțile autobuzului școlar au anvelope de off-road marca Michelin şi jante din oţel, iar garda-i la sol de 340 mm îi permite să meargă chiar şi prin vaduri de apă cu o adâncime de până la 900 mm.

Suspensia are o cursă lungă, iar mecanismele de frânare sunt pe bază de tamburi. Unghiurile de atac, rampă şi degajare sunt de 28, 41 și 22 de grade respectiv. Poate merge pe drumuri cu relief înclinat de până la 33.5 grade fără a se răsturna.

“Autobuzul școlar a fost una dintre primele idei pe care le-am avut, deoarece Praetorian este un vehicul sigur și durabil, care își poate proteja pasagerii chiar și în cele mai dificile condiții”, a declarat Vahtang Djukaşvili

Pentru un Torsus Praetorian, indiferent de modificaţie (sunt cel puţin 15 la număr), se oferă o garanţie de şase ani sau 900.000 de km pentru trenul de rulare, în timp ce garanţia pentru corpul maşinii (împotriva ruginii) este valabilă pe toată durata sa de viaţă. Preţul de start al unui Praetorian în configuraţia de bază este de 153.000 de euro.

https://autoblog.md/foto-video-in-sua-celebrele-autobuze-scolare-galbene-incep-a-fi-inlocuite-cu-unele-full-electrice/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/