(video) Poliţia cehă primeşte în dotare 70 de BMW-uri nou-nouţe. Unele vor activa sub acoperire

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile, la showroom-ul BMW Stratos Auto din Praga, a avut loc predarea primelor zece mașini BMW 540i xDrive Touring ca parte a două acorduri-cadru ce prevăd furnizarea a 70 de automobile pentru poliţia de patrulare din Republica Cehă.

Se menţionează că jumătate dintre mașini au fost modificate pentru supravegherea autostrăzilor în culorile poliției. Au, de exemplu, echipamente speciale pentru utilizarea dreptului de trecere cu prioritate, un dispozitiv sonor special de avertizare, un spaţiu special de depozitare, un sistem independent de camere și un radar pentru măsurarea vitezei.

Celelalte maşini vor funcţiona sub acoperire, fiind dedicate pentru urmăriri de mare viteză. Acestea nu vor avea niciun fel de autocolant pe caroserie şi niciun girofar pe acoperiş, iar echipamentul radio şi sonor de avertizare le este ascuns.

Mașinile sunt nişte BMW 540i xDrive Touring, echipate cu unităţi de propulsie mild hybrid (motor pe benzină cu şase cilindri + transmisie automată Steptronic cu opt trepte + tracţiune integrală xDrive) ce generează 333 CP şi 450 Nm. Pot realiza 0-100 km/h în 5.2 secunde şi rula cu maximum 250 km/h. Suspensia le-a fost selectată una adaptivă.

„Un pas important pentru îmbunătățirea condițiilor și calității muncii polițienești este și schimbarea regulată a parcului de vehicule. Mă bucur că polițiștii vor putea folosi vehicule atât de moderne, sigure și rapide precum aceste 10 autovehicule BMW în serviciul lor”, a declarat adjunctul șefului Poliției, colonelul Jaromir Bischof.

„Sunt foarte încântat că am reușit în procesul de selecție cu mașini de marcă premium la un preț mai favorabil decât concurența. Polițiștii primesc vehicule special echipate cu caracteristici de conducere de top și un nivel ridicat de siguranță activă și pasivă, așa cum este standard pentru marca BMW. Cred că noile vehicule vor contribui la creșterea siguranței traficului pe autostrăzile noastre”, a declarat directorul general al Stratos Auto, Martin Strakoš.

Amintim că în toamna lui 2019 forţele de ordine din Cehia s-au ales cu astfel de maşini:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/