(video) Poliţia: Cei care folosesc transport alternativ trebuie să se conducă de regulile pentru bicicliști

În ultimii ani, de când s-au înmulțit pe străzile capitalei trotinetele electrice şi alt transport alternativ, inclusiv noi am dat cu ochii, în spaţiul online, peste câteva zeci de plângeri din partea conducătorilor de autovehicule în privinţa pericolelor pe care le întâmpină. Ei sunt adesea supăraţi că aceşti participanţi la trafic nu se conduc după careva reguli şi le fac deplasarea incomodă, mai stresantă.

Potrivit responsabililor de la Inspectoratul Național de Securitate Publică, în timpul apropiat vor fi efectuate modificări la Regulamentul Circulației Rutiere privind deplasarea trotinetelor electrice și a altor vehicule de acest fel!

Până atunci, în prezent, cei care folosesc transportul alternativ trebuie să se conducă de regulile pentru bicicliști (doar pe piste special amenajate, doar cu casca de protecție, având o vestă reflectorizantă ca să fie mai vizibil și mai mult – pe partea dreaptă a drumului)!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-sofer-din-chisinau-se-plange-ca-posesorii-de-trotinete-circula-periculos-si-cu-viteze-mai-mari-decat-cea-limitata-pentru-masini/

Cmentariile sunt închise