(foto) Noul Volkswagen Amarok! Iată cum va arăta şi primele detalii

Concernul Volkswagen, în cadrul unei conferinţe de presă organizată acum câteva ore fără public din cauza COVID-19, pentru expunerea totalurilor anului 2019, a publicat o schiță a noii generaţii a modelului Amarok şi cu aceasta primele detalii.

Pickup-ul nemţesc va avea o nouă platformă comună cu noul Ford Ranger şi anume experții de la Ford sunt cei care supraveghează dezvoltarea ambelor maşini.

Înainte de alianța, pe care Ford și VW au creat-o anul trecut, existau zvonuri că actualul Amarok ar putea rămâne fără moștenitor, însă cooperarea a oferit o şansă la viaţă pentru cea de-a doua generaţie.

Adevărat, va fi mai puţin “german” în el, în mare parte în ce priveşte designul, asta deoarece, conform acordurilor dintre Ford și VW, americanii sunt responsabili de dezvoltarea ambelor noi pickup-uri – Ranger și Amarok. Acest lucru se datorează faptului că experiența Ford în dezvoltarea de pickup-uri e mai mare și că actualul Ranger a avut aproximativ de două ori mai mult succes decât Amarok, cel puțin pe piața europeană (nu există cifre proaspete, dar în 2018 au fost vândute 51.868 și 18.731 de unităţi respectiv).

https://autoblog.md/video-test-drive-ford-ranger-raptor/

Într-un raport cu mai multe imagini şi detalii despre rezultatele atinse anul trecut, VW a şi plasat prima imagine cu exteriorului noului Amarok, care face aluzie la o premieră timpurie – poate că va avea loc anul acesta. Primul lucru care atrage atenția este designul frontal în formă de X, “bătut” în mod repetat pe ultimele modele Lada și Mitsubishi, dar monolitul farurilor și grila de radiator “dințată”, plus o emblemă corporativă mare, încă nu ne fac să ne îndoim că ne confruntăm cu un produs Volkswagen.

Desigur, multe caracteristici ale schiței sunt hipertrofiate (în special arcurile roţilor), iar mașina reală este puțin probabil să fie la fel de musculoasă ca în imagine, dar nu avem nicio îndoială că aspectul general va fi mai agresiv decât cel al actualului Amarok.

Nu există încă informații despre tehnologie, dar şasiul tip cadru ar putea fi păstrat. Cu siguranță, puntea spate netăiată va fi, de asemenea, păstrată, dar în ceea ce privește sistemul de tracţiune integrală cu diferenţial, care se găseşte pe actualul Amarok în cele mai scumpe versiuni şi fără un demultiplicator, riscă să fie o victimă a economiilor făcute, rămânând în schemă vechiul sistem prin care puntea frontală se conectează (dur) mecanic. Cu toate acestea, nu este exclusă şi o a treia variantă de tracţiune integrală, până acum exotică pentru segment – încrucișată cu un ambreiaj interaxle (între osii, cum are acelaşi Jeep Gladiator).

Noul Amarok va fi primul fruct al colaborării între Ford și VW, ca parte a unei alianțe proaspăt formate. Cei de la Ford supraveghează, de asemenea, dezvoltarea microbuzelor și autoutilitarelor de dimensiuni medii precum Ford Transit Custom și VW Transporter de generație următoare. La rândul său, Volkswagen va împărţi platforma MQB cu Ford pentru noul Transit Connect, adică va deveni o clonă a noului VW Caddy. În plus, unele autoturisme Ford electrice vor utiliza platforma modulară Volkswagen MEB.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Drag race: Ford F-150 Raptor şi Ranger Raptor vs cel mai puternic Mercedes-Benz X-Class şi VW Amarok

https://autoblog.md/video-new-york-2018-premiera-mondiala-vw-atlas-cross-sport-si-vw-atlas-tanoak-concept/

https://autoblog.md/video-noul-vw-tarok-concept-un-pick-up-facut-pe-baza-lui-tiguan/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/