(video) Detalii despre noua alianţă Ford-VW şi despre extinderea parteneriatului anunţată astăzi

Alianța dintre Ford și Volkswagen, încheiată la începutul anului, a vizat inițial doar segmentul vehiculelor comerciale. Conform planului, Ford va dezvolta pentru cele două companii un nou pick-up de talie mijlocie (viitoarele Ranger și Amarok) și o familie de camionete comerciale (noile generaţii Transit Custom şi Transporter), în timp ce Volkswagen şi-a asumat proiectul de dezvoltare a unor noi modele care să înlocuiască Transit Connect şi Caddy.

Toate operaţiunile anunţate anterior urmează să înceapă abia în 2022, dar până atunci, ambele părţi au mai anunţat în această după amiază o extindere a colaborării.

Despre achiziționarea reciprocă a acțiunilor conducerea giganţilor auto încă tace, însă spune că de coordonarea activității Alianţei nou formate se va ocupa un nou consiliu format din manageri de top de la ambele părţi. De asemenea, o noutate constituie achiziția în egală parte a companiei americane Argo Ai, una care se ocupă de crearea unor maşini cu autopilot pe baza autoturismelor Ford.

Companiile vor investi în comun în acest start up o sumă de 7 miliarde de dolari. Din aceasta, 1.6 miliarde VW îi va transfera în contul companiei-subdiviziune proprie AID (Autonomous Intelligent Driving), care se va transforma în divizia europeană a Argo Ai. Astfel, această platformă va deveni internaţională, iar numărul de angajaţi va creşte de la 500 la 700.

De menţionat că Argo Ai deja dezvoltă o platformă electronică SDS (Self Driving System) care este capabilă să ofere posibilităţile unui sistem de pilotare automată de nivel 4 şi care în viitor va putea fi integrată în maşinile de serie ale Ford şi VW.

Un alt domeniu de cooperare anunţat este cel al maşinilor electrice. Volkswagen i-a permis Ford să utilizeze platforma sa modulară MEB pentru a crea cel puțin un model de serie! Viitorul electromobil va fi dedicat pieței europene, va apărea în 2023 și va fi produs la uzina Ford din Köln. Conform planului, în primii șase ani de producție vor fi făcute 600.000 de Ford-uri pe baza MEB.

Mai mult, partenerii discută deja despre un al doilea model comun. Și în cazul mașinilor electrice nu este vorba despre doar o schimbare de logouri, ci despre crearea de modele separate sub brandul Ford, care vor utiliza doar şasiul şi agregatele VW.

Toate cele anunţate în ce priveşte electromobilitatea au un singur scop: mărirea producţiei de componente electrice va avea drept efect reducerea costului lor şi respectiv a reducerii preţului la maşinile electrice.

Vezi şi: Ford anunţă reforme în Europa: Închide şase uzine şi pregăteşte mai multe modele electrificate

Evenimentul de anunţare a extinderii parteneriatului în reluare: https://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_ag/player?stn=b19pkb&lang=en

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/