(video) Premieră mondială în Germania: Noua, a cincea generaţie VW Caddy

A câştigat până în prezent aplauzele pentru că era atât autoutilitară, MPV de familie, shuttle, cât şi un camper cu o versatilitate nelimitată. Până în prezent au fost construite peste trei milioane de exemplare, iar acum, ca o premieră mondială, divizia Volkswagen Commercial Vehicles prezintă a cincea generaţie Caddy, la 42 de ani de la prima!

Maşina a fost arătată în cadrul unui eveniment organizat în Dusseldorf, Germania.

https://www.youtube.com/watch?v=1LjNYdjlxSM

Iată prin ce va încerca să-şi menţină în continuare poziţia de lider:

  • Are la bază noua platformă modulară MQB şi un nou design menit să-l facă să arate mai modern, deşi forma maşinii a rămas bine cunoscută (coeficientul aerodinamic i-a fost redus de la 0.33 la 0.30 Cd). Lungimea i-a fost mărită cu 93 mm până la 4.501 mm, lăţimea cu alţi 62 până la 1.855 mm, înălţimea a scăzut cu 25 mm până la 1.797 mm, iar ampatamentul a crescut cu 73 mm până la 2.755 mm.
  • Lăţimea mai mare între arcurile roţilor a permis sporirea capacităţii de încărcare. Modelul Cadi Maxi poate transporta acum doi europaleţi care pot fi încărcaţi şi prin uşile laterale glisante. Vezi mai multe dimensiuni în documentul de la final de articol!
  • Noi faruri cu halogen sunt instalate standard, în timp ce opţional sunt disponibile unele full LED. Acelaşi lucru se referă şi la noile stopuri.
  • Noul Caddy va putea fi oferit cu uşi posterioare fără geamuri pentru a combina practicabilitatea cu securitatea.
  • O frână de mână electronică va fi montată acum standard, ceea ce va duce la economia de spaţiu.
  • Chiar şi acest model, inclusiv cel comercial, poate fi dotat cu un cockpit digital. Noile sisteme multimedia pe bază de sistem MIB3 pot rula pe ecrane tactile de 6.5, 8.25 sau 10 inci (toate includ online connectivity unit (OCU) cu eSIM integrat). În combinaţie doar cu ultimul poate veni un panou de bord digital de 10 inci în locul ceasurilor analogice.
  • Maşina a devenit acum mai conectată datorită aplicaţiilor We Connect şi Connect Plus and Fleet.
  • Butoanele digitale pentru funcțiile de iluminat, vizualizare, audio și meniu în loc de unele fizice. Volanul este nou.
  • Gama de motoare este compusă din trei turbo diesel-uri de 2.0 litri cu 75, 102 şi 122 CP, alături de un singur benzinar cu 116 CP, dar şi o motorizare turbo pe benzină care poate consuma şi CNG (cu 130 CP). Pot fi combinate cu transmisii manuale sau automate cu 6/7 trepte şi sisteme de tracţiune faţă/integrală (în dependenţă de modele). VW spune că noile motoare sunt mai economice cu 12% decât cele curente datorită filtrelor de particule şi sistemului de dozare dublă cu AdBlue pentru reducerea emisiilor NOx.
  • Circa 20 de sisteme de asistenţă şi protecţie sunt disponibile pentru a fi instalate pe noul Caddy, dintre care şase absolut noi.
  • Printre alte dotări disponibile standard/opţional se numără: hayon şi uşi laterale acţionate electric, acoperiş panoramic cu o suprafaţă de 1.4 m², jante din aliaj de până la 18 inci, Keyless Access în premieră, lumini LED în habitaclu, scaune ergonomice, o sursă de alimentare pentru dispozitive externe de 230V, deflectoare de aer pe acoperiş pentru o încălzire mai rapidă a habitaclului, etc.
  • Noul Caddy se va lansa din nou ca model Cargo (furgonetă cu suprastructură închisă), Estate (cu ferestre pentru habitaclu) și în diferite variante pentru transportul pasagerilor (MPV). Nomenclatura nivelelor de echipare a MPV-ului a fost reconfigurată: cea de bază se va numi Caddy, urmată de Life şi Style, VW menţionând că toate modelele sunt chiar mai bine echipate decât predecesorii.

Startul vânzărilor preliminare va demara în această toamnă, iar livrările de la sfârşitul lui 2020 – începutul lui 2021.

Poţi afla mai multe detalii din comunicatul de presă cu informaţii expuse pe larg:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/NewCaddypresspacklong.pdf”][embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/09/Noul-VW-Caddy-2020-Comunicat-De-Presa.pdf”]

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise