(video) Premieră europeană: Noua, a doua generaţie Toyota C-HR

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Toyota introduce noua generaţie a modelului compact şi popular C-HR. Lansarea modelului original a fost un reper atât pentru Toyota, cât și pentru segmentul european C-SUV. A fost o completare radicală pe o piață extrem de competitivă, atingând un contrast cu stilul SUV convențional, cu un design dramatic, cu muchii ascuțite, mai apropiat de aspectul coupe-urilor sport contemporane.

Succesul său ca inovator a ajutat la transformarea percepției publicului despre Toyota în Europa, adăugând o puternică dimensiune emoțională mărcii. Clienții au răspuns ferm, mai mult de jumătate citând stilul mașinii drept principalul motiv pentru cumpărare. Toyota C-HR a devenit cel mai performant model Toyota pentru vânzări cuceritoare de piaţă.

Noua generație următoare Toyota C-HR duce calitatea remarcabilă și statutul predecesorului său la un nivel superior, cu design avangardist, tehnologii avansate și o gamă de motorizări hibride cu putere sporită și capacități extinse de condus integral electric. 

Caracteristici cheie:

  • Designul izbitor al noului Toyota C-HR este fidel stilului afișat de conceptul Prologue dezvăluit la sfârșitul anului 2022. Exteriorul său distinctiv are impactul „unui concept car pe șosea”.
    • Toyota C-HR original a spart designul tradiţional al unui SUV cu liniile sale asemănătoare coupeului. Acestea sunt redate și mai clar în noul model cu profilul său „super-coupe”. Tratamentul frontal prezintă noua față pentru SUV-urile Toyota, văzută pe modele precum bZ4X şi noul Prius. 
    • Pentru prima dată pe o Toyota se prezintă mânere exterioare retractabile.
    • Jantele pot măsura până la 20 de inchi
    • Un nou stil de caroserie în vopsea bi-ton va fi disponibil, extinzând acoperișul negru contrastant până la bara de protecție spate și în secțiunea de trei sferturi din spate a mașinii. Eforturile s-au concentrat pe crearea unui aspect perfect, cu linii închise mai strânse și integrarea perfectă a camerelor, radarului și spălătoarelor farurilor cu o abordare „tehnologică ascunsă”.
    • Echipele de design și aerodinamică ale Toyota au lucrat strâns împreună pentru a se asigura că exteriorul este eficient aerodinamic, precum și impresionant vizual. Acest lucru a asigurat optimizarea fluxului de aer peste și în jurul vehiculului în detalii, inclusiv profilarea precisă a barei de protecție față și formatul spoilerului de pe plafon spate.
    • Modelul a păstrat platforma TNGA-K. Măsoară 4.360 (-25) x 1.830 (+35) x 1.558 (+3) x 2.640 mm, în funcție de versiune.
  • Toyota C-HR originală a marcat un salt înainte în calitatea senzorială; noul model merge mai departe cu un interior care are o senzație și un aspect mai premium și rafinat. Toate elementele de control sunt concentrate în zona șoferului, în timp ce un aranjament orizontal al panoului de instrumente și o temă de design „aripă” oferă pasagerilor senzația de înfășurare a cabinei în jurul lor, sporind sentimentul de confort.
    • Un scenariu binevenit se derulează automat pe măsură ce șoferul se apropie de vehiculul său, cu o iluminare a luminilor exterioare – inclusiv iluminarea noii semnături luminoase Toyota C-HR pe ușa din spate. Setările preferate de șofer pentru lucruri precum poziția scaunului, afișajul digital din spatele volanului, head-up display și ecranul multimedia sunt aplicate automat.
    • Toyota C-HR dispune de un nou combimetru digital de 12.3 inchi (în funcție de echipare). Grafica este clară, iar informațiile sunt bine clasificate și ușor de citit. Afișajul poate fi ajustat pentru a acorda prioritate conținutului diferit în funcție de preferințele șoferului sau de tipul de călătorie efectuată, de exemplu, făcând ca informațiile privind funcția ADAS activă să fie vizibile atunci când intrați pe o autostradă. Există trei configurații prestabilite care pot fi personalizate folosind comutatoarele de pe volan.
    • Noua Toyota C-HR va fi disponibilă cu un sistem de cheie digitală (din 2024), în care utilizatorul trebuie doar să aibă telefonul pentru a accesa și porni vehiculul.
    • Sistemul de iluminare ambientală oferă o gamă de până la 64 de culori – pentru a introduce opțiuni pentru iluminarea interioară directă și indirectă pentru a reflecta mediul cabină – rece sau cald – sau conform orei din zi. A fost conceput şi un program de 24 de nuanțe schimbătoare, sincronizate cu trecerea fiecărei ore pentru a trece de la tonuri strălucitoare de dimineață la cele mai relaxante seara. 
    • Schema de iluminare va contribui, de asemenea, la sporirea siguranței: alertele sonore și vizuale ale sistemului Safe Exit Assist vor fi sesizate de iluminarea interioară care se schimbă în roșu, pentru a avertiza despre deschiderea unei uși atunci când există riscul de coliziune cu traficul sau bicicliștii care se apropie. Toyota C-HR este primul model Toyota care beneficiază de aceste extensii ale funcționalității iluminatului ambiental!
    • Crossoverul va fi disponibil cu pachetul multimedia Toyota Smart Connect, care include (în funcție de echipare) un ecran tactil central de 8.0 sau 12.3 inchi, asistent vocal și Apple CarPlay/Android Auto wireless. Sistemul va oferi informații despre autonomie și locații locale de încărcare în funcția sa POI. 
    • Proprietarii vor putea folosi, de asemenea, aplicația pentru smartphone MyT pentru controlul de la distanță al funcțiilor vehiculului, inclusiv operarea sistemului de aer condiționat pentru a încălzi sau răci mașina înainte de a pleca. 
    • Nivelul ridicat de inovație al noului Toyota C-HR include o funcție unică de parcare automată. De asemenea, va fi disponibilă o aplicație pentru a permite parcarea completă la distanță, cu șoferul în afara vehiculului, permițând manevre și mai precise în spații limitate.
  • Toate versiunile noului Toyota C-HR vor beneficia de cel mai recent portofoliu Toyota Safety Sense de funcții de siguranță activă și asistență pentru șofer. Gama și funcționalitatea lor au fost extinse pentru a oferi și mai multe garanții împotriva multor riscuri comune de accidente și pentru a reduce sarcina asupra șoferului. Pentru un plus de confort, actualizările viitoare de software de sistem pot fi livrate pe calea aerului (online), fără a fi nevoie de o vizită la dealer.
    • Evoluțiile cheie includ noua suprimare a accelerației (Acceleration Suppression), care încetinește orice utilizare bruscă a accelerației atunci când este detectat riscul unei coliziuni cu un vehicul din față. 
    • De asemenea, nou, asistența proactivă la conducere (Proactive Driving Assist, PDA) funcționează la viteze mici, oferind o decelerare lină atunci când șoferul iese din accelerație când se apropie de un vehicul mai lent din față sau când intră într-o curbă. De asemenea, oferă asistență la direcție, care recunoaște un viraj înainte și ajustează forța de direcție pentru a ajuta șoferul să facă un viraj liniştit și stabil.
    • Proprietarii vor putea, de asemenea, să aleagă un pachet avansat de siguranță pentru mașina lor, incluzând funcții precum Asistența la schimbarea benzii cu alertă de trafic transversal frontal, o cameră de monitorizare a șoferului, un sistem automat de fază lungă cu control al camerei pentru reglarea distribuției luminii și (unde reglementările locale permit) conducerea cu mâini libere pentru a urmări automat vehiculul din față într-un ambuteiaj.
  • Toyota ţine neapărat să menţioneze că au fost luate măsuri ample pentru a reduce emisiile de carbon și pentru a utiliza mai mult materialele reciclate, susținând sustenabilitatea și conceptul de economie circulară. În comparație cu predecesorul său, noua mașină are un conținut dublu de plastic reciclat – folosit în peste 100 de piese diferite
    • Printre acestea se numără şi o nouă țesătură pentru tapițeria scaunelor, fabricată din sticle PET reciclate.
    • Barele de protecție sunt formate dintr-un nou material de rășină care este precolorat în matriță – o inovație care se așteaptă să economisească sute de tone de CO2. 
    • S-au realizat economii suplimentare prin adoptarea unui nou proces automat de vopsire care utilizează vopsele pe bază de apă și prin utilizarea unui nou material fără animale ca alternativă la piele pentru husa volanului.
    • De asemenea, au fost luate măsuri de design și tehnologie pentru a reduce greutatea mașinii, inclusiv noi oțeluri de înaltă rezistență și un nou design panoramic al acoperișului
      • Acoperișul panoramic fix are acoperiri cu emisii scăzute și de reducere a infraroșului, care păstrează căldura în interiorul cabinei iarna și previne supraîncălzirea pe vreme însorită de vară. 
      • Acest lucru evită necesitatea unui parasolar tradiţional, economisind 5 kg în greutate unitară, îmbunătățind spațiul pentru cap cu 3 cm și reducând nevoia de a utiliza aerul condiționat pentru a menține o temperatură confortabilă.
  • Noul Toyota C-HR va fi introdus cu o gamă de patru sisteme de propulsie electrificate. Gama cuprinde versiuni hibride electrice (HEV) de 1.8 și 2.0 litri și un model plug-in hybrid (PHEV) de 2.0 litri. Varianta HEV de 2.0 litri va fi disponibilă suplimentar cu opțiunea de tracțiune integrală inteligentă (AWD-i).
    • Noile modele beneficiază de cea mai recentă tehnologie Toyota de generația a cincea, care oferă un echilibru de lider în clasă între putere crescută și emisii scăzute, satisfăcând nevoile și prioritățile clienților din centrul pieței segmentului C. Acest lucru a fost realizat printr-o reproiectare completă a componentelor cheie ale sistemului hibrid pentru a reduce dimensiunea și greutatea, inclusiv o nouă unitate de control a vitezei și puterii (PCU) și o baterie de înaltă tensiune mai puternică.
    • Sistemul de propulsie hibrid de 1.8 litri (benzinar natural aspirat cu 98 CP/142 Nm + motor electric cu 94 CP/185 Nm, pentru o putere combinată a sistemului de 140 CP, 0-100 km/h în 9.9 secunde, viteză maximă 170 km/h), așa cum este prezentat și în noua familie Corolla, este axat pe performanța ecologică, dar are mult mai multă putere decât actualul Toyota C-HR hibrid de 1.8 litri. 
    • Unitatea Hybrid 200 pe baza benzinarului de 2.0 litri cu 152 CP/190 Nm + motor electric cu 111 CP/206 Nm (putere combinată sistem 197 CP, 0-100 km/h în 8.1 secunde, viteză maximă 180 km/h) este o propunere și mai puternică, puterea sa mai mare contribuind la o experiență de condus hibrid satisfăcătoare, cu o eficiență fără compromisuri.
    • Unitatea PHEV de 2.0 litri, din care face parte benzinarul de 2.0 litri, un motor electric cu 163 CP/208 Nm şi o baterie Panasonic de 13.8 kWh (223 CP în total, 0-100 km/h în 7.4 secunde, viteză maximă 180 km/h) – cel mai bun sistem din clasă – are un ADN dublu: oferă conducere electrică fără efort pentru utilizarea zilnică și performanță electrică hibridă extrem de eficientă pentru călătorii mai lungi. Sistemul poate elimina o mare parte din stresul condusului, cu o adevărată capacitate EV cu o autonomie foarte competitivă (66 km) și cu Regeneration Boost – o experiență de condus asemănătoare cu folosirea unei singure pedale – cu trei niveluri de operare – pentru un progres mai ușor în traficul urban. 
      • De asemenea, va regla automat modul de conducere pentru a optimiza eficiența energetică, recunoscând cele mai bune oportunități de reîncărcare a energiei atunci când urmează un traseu prin sistemul de navigație al mașinii. 
      • Datorită introducerii unei noi funcții de geofencing, Toyota C-HR PHEV va trece automat la funcționarea pur EV atunci când mașina intră într-o zonă cu emisii scăzute (LEZ),
  • Opțiunea AWD-i disponibilă pe versiunea HEV de 2.0 litri (0-100 km/h în 7.9 secunde, viteză maximă 180 km/h) va oferi un plus de tracțiune și stabilitate la deplasare, la viraje sau la conducere pe suprafețe alunecoase, susținută de un motor-generator electric suplimentar compact, cu un cuplu ridicat (41 CP/84 Nm), montat pe puntea din spate a mașinii. Acest sistem poate funcționa într-o gamă largă de viteze ale vehiculului și condiții de drum.
  • Toate motorizările HEV includ şi o mică baterie cu o capacitate de doar 0.98 kWh.
  • Fiecare aspect al performanței dinamice a lui Toyota C-HR a fost analizat pentru a oferi modernizări, bazându-se pe reputația stabilită a modelului pentru manevrabilitate agilă. 
    • Noile grupuri motopropulsoare au fost calibrate pentru a obține performanțe intuitive de accelerare și control, cu o relație mai directă între utilizarea supapei de accelerație și răspunsul vehiculului, sporind încrederea șoferului și factorul distractiv de condus. 
    • Suspensia, frânele și direcția au fost, de asemenea, reproiectate și reglate pentru a obține un echilibru ideal între echilibrul vehiculului, confortul de rulare și capacitatea de reacție.
    • În timpul dezvoltării, Toyota C-HR a fost supus unor teste ample de către o echipă de șoferi maeștri Toyota, atât pe pistă la centrul de testare european al companiei, cât și pe tot felul de drumuri și în diferite condiții meteorologice de pe continent, pentru a asigura cel mai bun echilibru dinamic posibil.
  • Noul Toyota C-HR va fi introdus prin două modele speciale Premiere Edition, prezentând cele mai înalte niveluri de echipare și stil.
    • GR SPORT Premiere Edition are mai multe elemente specifice GR, inclusiv o grilă de radiator originală, jante din aliaj de 20 inchi cu design nou, insigne GR, ornamente în Liquid Black pe consola centrală și scaune sport frontale cu sigla GR în relief pe tetiere. Culoarea este Precious Silver în noua execuție bi-ton care extinde finisajul negru de contrast de pe acoperiș peste spatele mașinii. Alte opțiuni de culoare vor fi disponibile. Specificațiile echipamentului includ un head-up display și un sistem audio premium JBL.
    • High Premiere Edition are un exterior bi-ton Sulphur, dar vor fi disponibile și alte culori. Cabina dispune de scaune din piele perforată cu cusături Sulphur contrastante, head-up display și acoperiș panoramic.

Noul model a fost conceput în Europa având clienții europeni ferm în minte și este construit exclusiv în Europa, inclusiv bateriile sale de înaltă tensiune. În funcţie de piaţă, noua generaţie C-HR poate fi deja rezervată online.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise