(video) De ce viteza organizării crash testelor nu se schimbă dacă automobilele au devenit cu anii mai rapide

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră, o organizație independentă nonprofit, similară cu Euro NCAP, dar care organizează crash teste în America de Nord, a răspuns la o întrebare care poate îi macină pe mulți. De ce testele de impact sunt efectuate în continuare la viteze relativ modeste, deși automobilele moderne pot accelera și se pot deplasa mult mai repede?

 Argumentul principal ar fi grija nu numai față de pasageri, ci și față de producătorii auto.

IIHS își desfășoară crash testele cu o viteză de 50 mph (aproximativ 65 km/h). Deși în Statele Unite unele autostrăzi permit conducerea cu viteze de până la 85 mph (aproximativ 140 km/h).

Raul Arbelaez, vicepreședintele centrului de cercetare al IIHS, a declarat că viteze mai mici sunt folosite în teste pentru a face mașinile mai sigure în accidentele care se înregistrează mai frecvent.

Viteza unui test de impact este o medie ponderată a vitezei la care au avut loc cele mai frecvente accidente soldate cu răni grave. În consecință, dacă producătorii încearcă să facă vehiculele mai sigure pentru situații de mare viteză, rezultă un adevăr! Poate avea un impact neprevăzut asupra gravității accidentelor care se întâmplă mai frecvent!

IIHS a remarcat, de asemenea, că viteza crescută afectează consecințele în mod disproporționat. De exemplu, o diferență relativ mică între 40 și 50 mph are ca rezultat o creștere cu 56% a forței de impact! Astfel, dorința de a obține rezultate acceptabile în testele de impact la viteze mai mari va obliga producătorii să schimbe serios designul mașinilor. Iar asta nu este ceva de dorit de către nimeni dintre ei.

În general, expertul a numit cheia siguranței nu numai vehiculele în sine, ci și o combinație de mulți factori suplimentari. Printre acestea se numără infrastructura rutieră, cultura șofatului, comportamentul în trafic, etc.

Vezi și: (video) Problemă descoperită în SUA: Actualele parapete din metal și beton nu sunt rezistente la mașinile electrice

Cmentariile sunt închise