Lamborghini anunţă oficial că va participa în FIA WEC şi maratonul de 24 de ore de la Le Mans

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lamborghini anunţă oficial! Divizia Squadra Corse dezvoltă primul său prototip hibrid LMDh, care va debuta în 2024 în Campionatul Mondial de Anduranță FIA (în clasa Hypercar ce a înlocuit LMP1) și Campionatul american IMSA WeatherTech Sports Car Championship (în clasa GTP). 

Din 2015, Lamborghini concurează în apogeul curselor GT, sărbătorind peste 40 de titluri și câteva realizări unice: tripla victorie în clasa GTD la legendara cursă de 24 de ore de la Daytona între 2018 și 2020, fiind prima dată când un producător a câștigat de trei ori consecutiv. 

Acum, angajamentul companiei față de clasa LMDh este un pas către cel mai înalt nivel al curselor de mașini sport, permițându-i să concureze pentru victorii generale la cele mai prestigioase curse de anduranță din lume, cum ar fi maratoanele de 24 de ore de la Le Mans şi Daytona, ori la cel de 12 ore de la Sebring.

Primul teaser oficial al maşinii, care va prezenta un design inspirat de Sian şi succesorul lui Aventador

În conformitate cu acreditările de curse ale companiei și cu moștenirea în materie de inovare, Squadra Corse face pasul într-un peisaj de motorsport condus de propulsie hibridă. Prin urmare, LMDh se potrivește perfect cu tranziția Lamborghini la tehnologii hibride, asta pentru că până la sfârșitul anului 2024 întreaga gamă de modele va fi electrificată.

„Acest pas în cel mai înalt eșalon al curselor de mașini sport marchează o piatră de hotar importantă pentru compania noastră. Ne vom măsura în raport cu cei mai buni, pe cele mai exigente baze de probă. Pe de o parte, acest lucru va oferi programului nostru de motorsport de succes și mai multă vizibilitate, dar ne va permite și să testăm tehnologiile viitoare: prototipurile noastre LMDh vor deveni cel mai sofisticat laborator deschis pe patru roți.”

Stephan Winkelmann, Președinte și CEO Lamborghini

LMDh (Le Mans Daytona hybrid) este denumirea unei noi clase de mașini de curse (prototipuri sport) care va debuta în 2023, oferind posibilitatea producătorilor de a concura atât în ​​Campionatul Mondial de Anduranță FIA WEC, cât și în Campionatul IMSA WeatherTech în clasa cea mai înaltă. Pentru Lamborghini, programul LMDh se va desfășura pe lângă platforma GT a Squadra Corse, formată din campionatele Super Trofeo și GT3.

Până la această oră există doar trei producători care deja participă în FIA WEC în clasa LMH (în care unitatea de propulsie hibridă este opţională): Toyota, Scuderia Cameron Glickenhaus şi Alpine. Din această vară se va alătura Peugeot cu al său uimitor 9X8, însă este posibil să nu participe la cursa de 24 de ore de la Le Mans din cauza unei amânări, ci să-şi facă debutul în etapa următoare de la Monza. Din 2023 se va alătura Ferrari!

Iar în clasa LMDh (în care unitatea de propulsie hibridă este obligatorie) vor participa din 2023 următorii producători: Acura, BMW, Cadillac şi Porsche! Audi şi Aston Martin s-ar fi numărat printre aceştia, însă planurile lor au fost puse pe pauză. Alpine şi Lamborghini se vor alătura din 2024!

Cmentariile sunt închise