(video) Secretul de după cadru. Cum era condus de fapt BMW-ul cu “autopilot” din al 18-lea film cu James Bond

Alexandra Mary Hirschi, vlogger-ul australian din spatele proiectului Supercar Blondie, a avut o unică ocazie de a face cunoştinţă mai îndeaproape cu faimosul BMW 750iL E38 pe care James Bond l-a condus în filmul Tomorrow Never Dies.

Clipul este menit să ne arate câteva detalii din culisele acestui automobil dotat cu o serie de gadgeturi fantastice pe acea vreme.

În film, agentul jucat de actorul Pierce Brosnan a folosit un sistem de lansare cu rachete montat în locul trapei, a putut arunca nişte piroane de sub bara de protecţie posterioare şi a putut activa un ferăstrău cu discuri localizat sub sigla BMW de pe capotă pentru a-şi curăţa calea de răufăcători.

Interesant este că spre deosebire de rachete, ultimele două aşa-zise gadgeturi sunt absolut funcționale în viața reală. Iar toate acestea, pe lângă direcţie, frânare şi acceleraţie, în filmul din 1997 Bond le putea controla folosind un dispozitiv care se asemăna cu un PDA.

În total au fost construite patru astfel de maşini, trei pentru film şi una pentru păstrare în muzeu, toate cu posibilitatea de a fi conduse de pe bancheta din spate pentru a se crea impresia lipsei unui şofer!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-o-masina-de-vis-se-implinesc-20-de-ani-de-la-momentul-lansarii-iconicului-bmw-z8/
https://autoblog.md/video-inca-o-aniversare-marcata-de-bmw-acum-25-de-ani-a-aparut-modelul-z3/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/