Golf GTI Clubsport se va simţi în pericol? Toyota vrea să dea lovitura cu încă un hot-hatch compact

Toyota pregătește deja o versiune fierbinte a noii generaţii Corolla hatchback, care se va baza pe agregatele montate pe noul GR Yaris!

Conform Car Sensor, modelul sport va dispune de un motor turbo cu trei cilindri, forţat să producă 300 de cai putere, alături de un sistem de tracţiune integrală! Toate fiind oferite la un preţ relativ accesibil în comparaţie cu concurenţa.

Motorul de pe Toyota GR Yaris, dezvoltând maxim 272 CP, este numit deja “cel mai puternic motor de serie cu trei cilindri din lume”. Cu toate acestea, în procesul de dezvoltare a modelului GR Corolla, inginerii și-ar fi stabilit obiectivul de a crește în continuare randamentul său. Drept urmare, va atinge cel puțin 300 CP, dacă nu va depăşi acest plafon!

O cutie de viteze manuală cu șase trepte, special reglată, alături de un sistem de tracțiune integrală, toate vor fi împrumutate de la compacta cu trei uşi. Totodată, GR Corolla va avea în mod clar un aspect mai agresiv, în stilul fratelui mai mic, însă diferenţa majoră va fi în cele două portiere suplimentare pentru că GR Yaris este disponibil cu doar trei uşi.

Printre altele, Car Sensor mai scrie că Toyota ar planifica şi un break sportiv Corolla. Deja sub capota acestei maşini şi-ar putea face loc o unitate de propulsie hibridă cu un benzinar de 2.0 litri la bază.

Este de remarcat faptul că modelul mai mare și mai puternic de la GAZOO Racing – GR Corolla hatchback – ar putea fi chiar mai accesibil decât GR Yaris. Acesta din urmă este oferit acum în Japonia pentru o sumă cuprinsă între 30.700 – 34.600 de euro, în timp ce GR Corolla este estimată că va costa mai ieftin cu aproape 4.000 de euro (sume convertite din yeni).

Amintim că în Japonia există modelul Corolla Sport şi acesta are tracţiune integrală!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/