(video) IIHS: Tesla Model S şi BMW i3 nu au putut fi un exemplu la capitolul siguranţă

Autoritatea americană Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a testat fără niciun pic de milă două automobile electrice: Tesla Model S şi BMW i3. Acestea au fost lovite în bariere fixe şi în unele care se deformează, totul fiind făcut în numele siguranţei.

După toate crash testele realizate, ambele automobile nu s-au putut alege cu note maxime şi iată de ce.

O pricină de poticnire la evaluarea siguranței lui BMW i3 au fost calificările “acceptabil”, în ce priveşte calitatea tetierelor și scaunelor din habitaclu, precum și a blocurilor optice frontale.

Totodată, sistemul anti coliziune frontală instalat pe BMW i3 a fost evaluat cu o notă “avansat”, însă nu “superior”. La toate celelalte capitole automobilul electric german a demonstrat rezultate foarte bune.

Cât priveşte automobilul “pe baterii” al firmei americane Tesla, acesta s-a ales cu o notă “acceptabil” în testul cel mai complicat – lovitura într-un obstacol cu jumătate din lăţimea maşinii.

În testul frontal cu un obstacol care se deformează, în cele laterale, dar şi la verificarea durităţii acoperişului şi tetierelor, Model S a primit nota “bine”.

Cu cea mai mică notă au fost evaluate blocurile optice frontale, iar un sistem anti coliziune frontală lipseşte din dotarea standard.

Potrivit IIHS, Tesla acum este în căutate de furnizori de elemente mai calitative pentru blocurile optice ale Model S.

În calitate de exemple pentru BMW i3 şi Tesla Model S, IIHS a adus modelele hibride Chevrolet Volt şi Toyota Prius Prime care s-au ales cu premiul de top “2017 Top Safety Pick +”.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/