(video) După Honda Civic, Acura Integra a devenit Autoturismul Anului 2023 în America de Nord

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Câștigătorii concursului North American Car, Truck and Utility Vehicle of the Year 2023 (NACTOY) au fost anunțați în cadrul unei conferințe de presă comune a Detroit Area Dealers Association (DADA) şi Automotive Press Association (APA), care a avut loc în sala de evenimente M1 Concourse din Pontiac (Detroit).

După trei runde de vot verificate independent, ca urmare a sute de ore de teste, cercetări și evaluare, câștigători au devenit:

  • Autoturismul anului 2023 – noua Acura Integra, care a luptat cu Genesis Electrified G80 şi Nissan Z.
  • Mașina utilitară a anului 2023 – KIA EV6, care a luptat cu Cadillac Lyriq şi Genesis GV60.
  • Pickup-ul anului 2023 – Ford F-150 Lightning, care a luptat cu Chevrolet Silverado ZR2 şi Lordstown Endurance.

Premiile NACTOY de anul acesta au început cu 47 de vehicule eligibile, pe care jurații le-au restrâns ulterior în trei runde de vot verificate independent la 26 de semifinaliști, ulterior până la nouă finaliști excepționali și ca rezultat câștigătorii din 2023.

„Anul acesta a arătat varietatea fără precedent de vehicule puse în vânzare astăzi, inclusiv modele renăscute sub denumiri emblematice, numeroase vehicule electrice, vehicule de înaltă performanță sau off-road, produse de lux impresionante și chiar producători complet noi.

Acesta a fost un an extrem de competitiv, dar câștigătorii din acest an au urcat în vârf pentru a câștiga voturile colective ale celor 50 de jurați ai noștri și felicităm Acura, Ford și KIA pentru că au adus ofertele lor remarcabile pe piață în acest an.”

Președintele NACTOY, Gary Witzenburg

Fondate în 1994, aceste premii sunt cele mai longevive de peste ocean pentru vehicule noi, care nu sunt asociate unei singure entităţi de presă. Maşinile sunt evaluate de 50 de jurnaliști profesioniști din domeniul auto, care activează în publicații media tipărite, online, radio și televiziune din Statele Unite și Canada.

Voturile sunt numărate în mod confidențial de compania Deloitte LLP, asigurându-se că fiecare etapă a ciclului de atribuire este decizia colectivă a tuturor juraților. Voturile pentru câștigătorii NACTOY 2023 au rămas secrete până când plicurile au fost deschise pe scenă în timpul evenimentului.

Interesant este că Autoturismului Anului 2022 în America de Nord a fost Honda Civic, maşina care stă la baza noii Acura Integra.

Cmentariile sunt închise