(video) Premieră: Noua Acura Integra este o Honda Civic mai atractivă vizual

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A debutat peste ocean noua generaţie Acura Integra după ce prototipul i-a fost prezentat în noiembrie 2021. Pauza a durat 21 de ani şi iată că această denumire recunoscută de multă lume revine pe piaţă!

Noua Integra va fi cel mai accesibil model al mărcii şi va înlocui ILX. Pentru mulţi nu mai este un secret că reprezintă o Honda Civic de ultimă generaţie, doar că are un aspect total diferit şi alte câteva diferenţe.

Caracteristici cheie:

  • Ampatamentul de 2.736 mm este identic cu al noului Civic, însă dacă produsul marca Honda este numit un hatchback, atunci Integra este un liftback cu cinci uşi, aşa cum a fost şi originalul, lansat între 1985-1989, deşi oferta era completată şi de alte caroserii. Încă un indiciu care face referire la modelul anilor 80 este numirea modelului “imprimată” pe barele de protecţie.
  • Are o lungime mai mare decât Civic – 4.719 mm, dar şi o lăţime mai mare – 1.829 mm, însă înălţimea i-o cedează cu 5 mm – 1.410 mm. Farurile și stopurile sunt LED fără alternativă. Gama de jante variază între 17-19 inci.
  • La fel ca Civic, Integra are o suspensie complet independentă, însă cu setări orientate mai mult spre sportivitate. Nişte amortizoare adaptive sunt oferite contra cost.
  • Sub capotă stă motorul introdus pe Honda Civic Si: un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (203 CP și 260 Nm). Cutia de viteze standard este un variator cu “trepte de viteză” fixe și padele în spatele volanului. Numai în combinaţie cu echiparea sportivă A-Spec se poate opta pentru una mecanică cu șase trepte, în tandem cu un diferenţial cu alunecare limitată. Are automobilul şi un sistem cu moduri de conducere: Confort, Normal, Sport și Individual.
  • Asemănarea cu Honda Civic este cea mai vizibilă în habitaclu şi designul planşei de bord. Panoul de bord din spatele volanului reprezintă un monitor de 10.2 inci – Acura Precision Cockpit. Ecranul central al sistemului multimedia poate avea 7 sau 9 inci în diagonală. Panoul de control a climei este cu comenzi fizice şi împreună cu deflectoarele de aer sunt la fel ca cele din Civic. Doar căptușeala decorativă a panoului frontal diferă, iar materialele de finisare sunt, evident, mai scumpe.
  • Echipamentul de bază este unul destul de bogat: trapă, un scaun reglabil electric pentru șofer, airbaguri laterale în rândul din spate și un complex de asistenți electronici AcuraWatch, etc. Printre opţiuni se numără un head-up display, încărcător wireless pentru telefoane, Amazon Alexa și un sistem audio ELS Studio 3D cu 16 difuzoare, două dintre care sunt pe tavan deasupra capului ocupanţilor locurilor din faţă, etc.

Noua Integra este primul din istoria modelului care va fi asamblat în SUA, deoarece modelele anterioare au fost livrate acolo din Japonia. Producția este stabilită la uzina din Ohio. Vânzările în SUA vor începe înainte de sfârșitul primăverii. Preţul de start – aproximativ 30.000 de dolari. Primii 500 de clienți care își rezervă maşina acum vor avea posibilitatea de a solicita un NFT în ediție limitată.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise