(foto) VW a actualizat modelul Touran în anul său aniversar. Ce a primit nou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Povestea de succes a lui Touran continuă! Volkswagen a modernizat popularul van compact pentru că a împlinit 20 de ani de la apariţie, deşi în 2022 s-au vândut circa 22.000 de exemplare! VW, dar facelift pe când să aşteptăm?🙂

„Mai mult decât o mașină de familie” a fost afirmația când Touran a fost lansat pe piaţă la 14 martie 2003. Cu peste 2.6 milioane de unități vândute până acum este unul dintre cele mai de succes vehicule multifuncționale (MPV) din lume.

Caracteristici cheie:

  • A doua generație Touran a fost lansată în 2015 la Salonul Auto de la Geneva. Este primul van de la VW bazat pe platforma Modular Transverse Matrix (MQB). Această bază permite să fie supus unei actualizări tehnice extinse.
  • Dotările standard includ acum Active Cruise Control (ACC) cu limitator de viteză, Autonomous Emergency Braking Front Assist, avertizare la părăsirea benzii de rulare Lane Assist și asistență laterală Side Assist pentru schimbarea benzii. Toate acestea se găsesc de obicei doar în clasele superioare de vehicule, însă datorită MQB acum le are şi Touran.
  • Echipamentul standard mai include acum, printre altele, PreCrash în spate. Sistemul folosește tehnologia senzorilor care răspund de Side Assist. Senzorii radar detectează poziția și viteza mașinilor din spatele lui Touran. Dacă PreCrash detectează o coliziune spate iminentă din cauza poziției următorului vehicul și a diferenței excesive de viteză dintre cele două vehicule, sistemul de protecție proactivă a pasagerilor este activat – nu numai în timpul conducerii, ci și în timp ce staţionează.
  • Şi o cameră multifuncțională este acum la bordul fiecărui Touran, pentru a identifica obiectele sau oamenii cât mai repede posibil. Camera frontală este una dintre cele mai importante componente ale mașinii când vine vorba de sisteme de asistență și siguranță.
  • În plus, pachetul opțional IQ.DRIVE incl. IQ.LIGHT include acum, printre altele, sistemul de asistență a șoferului Travel Assist, împreună cu avertizarea Lane Assist la părăsirea benzii. Sistemul poate ajuta la menținerea vehiculului pe bandă, o distanță față de vehiculul premergător și viteza maximă stabilită de șofer. Printre altele, utilizează sistemul Adaptive Lane Guidance pentru aceasta, care menține în mod activ vehiculul în mijlocul benzii sale. Travel Assist se adaptează stilului de condus și poate menține vehiculul mai la stânga sau la dreapta pe bandă, nu exact în centru. În combinație cu DSG şoferul poate rămâne relaxat şi atunci când se mişcă în ambuteiaje.
  • Controlul pentru faza lungă Dynamic Light Assist face, de asemenea, parte din noul pachet de asistență și asigură o vizibilitate mai bună pe timp de noapte. Sistemul poate detecta vehiculele care se apropie, precum și vehiculele premergătoare și automat le umbrește. Când se va conduce prin zone urbane, sistemul va comuta automat de la faza lungă la scurtă. Aceasta este o caracteristică utilă care ajută la iluminarea mai bună a drumului și la detectarea obstacolelor mai devreme.
  • Touran s-a mai ales cu un upgrade în ceea ce privește confortul: un nou volan de ultimă generaţie cu detecţie a prezenţei mâinilor pe el, un panou de bord digital programabil de 8.0 inci, un sistem multimedia actualizat și un panou de control a climatizării care conţine comenzi tactile, atât pentru pasageriii din faţă, cât şi cei din spate (ambele fiind opționale). Alte opţiuni sunt Easy Open & Close (închiderea hayonului prin mișcarea piciorului) și Keyless Access (sistem de blocare și pornire fără cheie).
  • Cele mai noi propulsoare eficiente sunt disponibile și pentru acest bestseller. Printre altele, Volkswagen a continuat să dezvolte cel mai bine vândut motor pe benzină 1.5 TSI și acum este disponibil şi pe Touran.
    • Unitatea TSI evo2 cu 150 CP poate consuma şi combustibili cu conținut de energie din surse regenerabile. În plus, dispune de cea mai recentă versiune Active Cylinder Management ACTplus, un modul de control al emisiilor aproape de motor și procesul modern de ardere TSI-Evo.
    • Poate fi cuplată la o cutie mecanică sau la un DSG.
    • Alternativ este un TDI de 2.0 litri (122 CP oferă cu o cutie manuală sau 150 cu DSG).
    • Tracţiunea doar faţă, fără alternativă.
  • În ceea ce privește direcția și transmisia de rulare, Touran impresionează prin manevrabilitatea unui Golf. Direcția sensibilă şi opţionalul sistem adaptiv de control al șasiului (DCC) asigură un nivel ridicat de confort la rulare, iar raza de întoarcere este de numai 11.6 metri.
  • Rămâne la dispoziție cu cinci sau şapte locuri.
    • Lățimea interioară enormă este deosebit de atrăgătoare pentru familii, cu suficient spațiu pentru trei scaune pentru copii montate unul lângă celălalt. Datorită inelelor de reținere ISOFIX din al doilea și al treilea rând de scaune, un total de până la cinci scaune pentru copii pot fi atașate în siguranță.
    • Interiorul mai poate fi folosit într-o varietate de moduri datorită sistemului de scaune pliabile plate (suprafață plană în portbagaj cu scaunele rabatate), care permite un volum de depozitare de până la 1.980 de litri.
    • În plus, cele 47 de opțiuni de depozitare și sertarele de sub scaunele din față îndeplinesc aproape orice dorință de depozitare.

Modelul modernizat este disponibil deja pentru comandă în Germania. Prețurile încep de la 37.800 de euro. În această formă, Touran va mai sta pe linia de asamblare un an-doi.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise