(video) Noua generaţie Acura Integra – primele detalii şi imagini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie Acura Integra s-a prezentat acum câteva ore sub forma unui prototip preserie şi trebuie să recunoaştem: arată mult mai bine decât noul Honda Civic, model care îi stă la bază!

Amintim că această denumire a dispărut din gama mărcii acum 20 de ani, deși modele compacte au continuat să fie produse. 

Noul Integra va înlocui sedanul Acura ILX a cărui generaţie actuală se apropie de sfârşit. Respectiv, fiind cel mai tânăr reprezentant al gamei, modelul va deveni din nou mai tineresc şi mai orientat către şofer.

Spre deosebire de sedanul Civic este un liftback cu cinci uşi. Respectiv, noul Integra revine la rădăcinile sale istorice: o formă similară au avut-o mașinile primei generații, care au fost produse între 1985 și 1989 (deși existau şi alte variante de caroserie la ofertă).

Designul automobilului a fost conceput în Japonia. Dispune de o culoare galbenă a caroseriei (Indy Yellow Pearl), una care se combină cu mai multe aplicaţii negre şi care va fi disponibilă în paleta maşinii de serie. Toate blocurile optice sunt pe bază de LED-uri. Jantele măsoară 19 inci.

Din punct de vedere tehnic noua Integra va fi unificată cu modelul Civic Si, ceea ce înseamnă că sub capotă va avea pentru prima dată un motor turbo, unul de 1.5 litri cu tehnologie VTEC. Puterea acestuia nu a fost dezvăluită deocamdată, însă cu siguranţă va fi de peste 200 de cai putere.

Mai sunt anunţate o cutie mecanică cu şase trepte, un diferenţial cu alunecare limitată, mecanisme de frânare Brembo.

Noul liftback va fi primul Integra de producţie americană deoarece modelele anterioare au fost furnizate peste ocean din Japonia. Producția va fi aranjată la uzina din Ohio.

Debutul maşinii de producţie va avea loc în primăvara anului 2022. Preţul de start anunţat acum va fi de aproximativ 30.000 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise