Mercedes-Benz pleacă din Rusia. Ce se va întâmpla cu fabrica de lângă Moscova construită recent

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Mercedes-Benz a anunţat oficial că vinde toate activele rusești și părăsește piața Federaţiei Ruse. Potrivit Ministerului Industriei și Comerțului, după finalizarea tuturor aprobărilor, dealerul Avtodom va deveni noul proprietar al diviziilor rusești ale Mercedes. Termenii acordului nu au fost încă dezvăluiți.

De la sfârșitul anului 2021, activele din Federația Rusă erau estimate de Mercedes-Benz la 2 miliarde de euro, dar acum vor fi vândute mult mai ieftin. Potrivit informațiilor preliminare, Avtodom va prelua atât fabrica de mașini de lângă capitală, cât și biroul din Moscova al Mercedes-Benz cu propria sa reprezentanță.

Compania Avtodom intenționează să continue deservirea mașinilor Mercedes-Benz vândute în Rusia, precum și să asigure eficiența fabricii de lângă Moscova. Platforma a început să funcționeze în 2019, fiind construită în mai puţin de doi ani, dar a fost inactivă din această primăvară. Ocupă o suprafață de 85 de hectare la aproximativ 40 km nord-vest de capitala Rusiei în parcul industrial Esipovo.

Întreprinderea a costat concernul german 250 de milioane de euro și are o capacitate de 25.000 de mașini pe an, produse într-un ciclu complet (cu sudură și vopsire a caroseriei). Producția folosește cele mai moderne și inovatoare tehnologii oferite de standardul Industry 4.0. Transportoare autonome mută caroseriile între ateliere, iar în zonele de asamblare se folosesc sisteme automate similare unor cărucioarele de cumpărături. S-au produs acolo sedanuri E-Class, precum și modele GLC, GLE și GLS.

Ulterior Avtodom, cu sprijinul Ministerului Industriei și Comerțului, va alege un nou partener tehnologic pentru folosirea fabricii, respectiv organizarea producției de automobile: cel mai probabil va fi un producător auto chinez. Apropo, conducerea companiei în cauză a anunțat anterior planuri de organizare a producției de mașini.

Mercedes-Benz a devenit astfel al patrulea mare producător auto care a decis să închidă complet operațiunile în Rusia. General Motors, Renault și Nissan au făcut acest lucru înainte.

Amintim că Mercedes-Benz a livrat mașini noi încă pe când exista URSS și chiar avusese pe atunci un service oficial la Moscova! Iar în 1994, Mercedes-Benz Group AG a devenit prima companie străină de automobile care a înființat o filială în Federația Rusă, care funcționează de atunci.

Cmentariile sunt închise