(video) Hyundai dezvoltă un sistem de pilotare automată pentru camioane şi a realizat cu succes un prim test

Hyundai Motor Company a finalizat cu succes prima călătorie pe o autostradă din Coreea de Sud cu un camion cu semi remorcă, care a rulat fără intervenţia şoferului. Un camion de model Xcient s-a deplasat autonom pe o distanţă de aproximativ 40 km, simulând transportul de mărfuri şi prezentând progresul tehnologic inovator al Hyundai în viitorul mobilităţii.

Hyundai investește continuu într-o infrastructură de ultimă generație pentru a oferi departamentelor de cercetare și dezvoltare un mediu în care să inoveze și să îmbunătățească tehnologia autonomă de conducere, pentru a-și spori competitivitatea. Navigarea în regim autonom a camioanelor grele nu este doar o inovație de vârf care va transforma industria logistică comercială, dar se așteaptă, de asemenea, să reducă numărul accidentelor rutiere care apar pe drumurile aglomerate în fiecare an din cauza erorilor umane.

“Această demonstrație de succes demonstrează că tehnologia inovatoare de conducere autonomă poate fi utilizată pentru a transforma industria logistică comercială. În acest stadiu, un șofer este încă folosit pentru a controla manual vehiculul în anumite situații, dar cred că vom realiza automatizarea de nivel 4 în curând, pe măsură ce ne îmbunătățim în mod constant capacitatea noastră tehnologică”, a declarat Said Maik Ziegler, Ph.D., Director al Grupului de Strategii pentru cercetare şi dezvoltare pentru Vehicule Comerciale la Hyundai Motor Company.

Vezi şi: (video) Hyundai a creat primul electromobil alimentat cu hidrogen şi dotat cu autopilot de nivel 4

Demonstrația, care a avut loc în data de 21 august, a fost efectuată utilizând camionul de model Xcient al Hyundai, care are o capacitate maximă de încărcare de 40 de tone. Acesta a fost semi-echipat cu un sistem de conducere autonomă de nivel 3 al Societății Inginerilor Auto (SAE), permițându-i să controleze volanul, acceleraţia şi frânarea, precum şi să manevreze prin trafic, toate fără intervenția umană. Un șofer exista la bord doar pentru a prelua controlul atunci când era necesar.

Vehiculul a fost dotat cu caracteristici inovatoare de tehnologie care i-au permis să se mențină pe drum și să schimbe benzile în timpul fluxului natural al traficului, să detecteze modificările benzilor de circulație făcute de vehiculele din fața sa, să navigheze prin tuneluri și să oprească sau să accelereze complet în funcție de traficul rutier.

Pentru demonstrație, Ministerul Mediului, Infrastructurii și Transporturilor (MOLIT) a eliberat pentru prima oară un permis de conducere autonom temporar pentru un camion greu. Hyundai Motor, în colaborare cu filiala sa comercială Hyundai Glovis, a folosit această ocazie pentru a testa aplicarea condusului autonom pentru utilizarea în industria logistică a comerțului.

Vezi şi: (video) Los Angeles 2016: Hyundai arată pe baza unui IONIQ cum funcţionează autopilotul său

Itinerarul de teste a fost ales cel folosit pentru transportul pieselor de către Hyundai Glovis, unul dintre cele mai solicitate drumuri care se îndreaptă spre portul Incheon. Aceasta include în total 40 km de autostradă. Camionul a încheiat cu succes călătoria într-o oră, respectând strict limita de viteză de 90 de km/h.

Autostrăzile îndreptate către portul Incheon au mereu trafic intens chiar și în timpul săptămânii, datorită cantității mari de mărfuri exportate. Prin urmare, tehnologia și know-how-ul autonom al vehiculului trebuiau să fie mai mult decât suficiente pentru a se adapta la situații fără precedent pe parcursul deplasării.

În plus, camionul cu semi remorcă este de aproximativ 3.5 ori mai lung, de 1.4 ori mai mare și de 9.2 ori mai greu decât un sedan compact, comparativ cu greutatea unui camion gol. Acest lucru necesită şi un sistem de navigație autonom și extrem de detaliat. În consecință, senzorii echipați de Hyundai Motor pe camionul de teste sunt asemănători celor prezenți pe autoturismele cu autopilot, însă mai există şi unii suplimentare optimizaţi pentru folosirea pe astfel de autovehicule.

În total există: 10 senzori diferiți, inclusiv trei camere frontale, laterale şi posterioare, două radare în partea din faţă şi din spate, trei Lidare în față și pe lateral, alături de un senzor în cuplajul remorcii, care calculează schimbarea unghiului dintre camion și remorcă în timp real, permițându-i acestuia din urmă să se stabilizeze în condiții sigure după o mișcare bruscă.

Datele colectate de fiecare senzor comunică cu harta în format HD și trimit informații către modulul de control electronic pentru localizare. Modulul ia decizii precise pentru fiecare situație, controlând viteza, direcția sau frânarea.

Experţii Hyundai au mai implementat și un nou sistem de comandă a direcției (MAHS: Motor Assist Hydraulic Steering) dezvoltat de Hyundai Mobis, care oferă un mecanism precis de direcție, care controlează unghiul de direcție în funcție de decizia luată de unitatea de comandă electronică. Acest lucru minimizează efortul necesar pentru a conduce vehiculul, reducând oboseala șoferului.

Hyundai Motor Company planifică să finalizeze toate testele necesare până la sfârşitul anului 2020 şi ulterior să comercializeze tehnologia.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/