(video) Drag race: Ford F-150 Raptor şi Ranger Raptor vs cel mai puternic Mercedes-Benz X-Class şi VW Amarok

O nouă competiţie de drag racing între pick-up-uri vine să spună un cuvânt în ceea ce priveşte dinamica produselor de origine americană şi germană. Pe pista unui aerodrom au fost aliniate modelele Ford F-150 Raptor SVT de primă generaţie, noul Ford Ranger Raptor, dar şi cele mai noi Mercedes-Benz X-Class şi VW Amarok.

În mod tradiţional s-a verificat dinamica în trei exerciţii diferite: start de pe loc şi parcurgerea unei distanţe de 402 metri, acceleraţie din mers (de la 80 de km/h) şi testul eficienţei mecanismelor de frânare de la o viteză de 112.6 km/h. În toate probele câştigător a fost unul şi acelaşi model.

Amintim rapid că în cursă a participat un Ford F-150 Raptor SVT de primă generaţie. O astfel de maşină este dotată cu un V8 natural aspirat de 6.2 litri, pe benzină, care oferă 416 CP şi 558 Nm de cuplu. Un dezavantaj faţă de concurenţi i-ar fi greutatea de peste 2.7 tone, ceea ce este cu aproximativ 300 de kg mai mult decât are un X-Class şi cu tocmai 600 cât are un Amarok.

Al doilea Ford implicat în cursă este cel mai noul Ranger Raptor pe care am avut oportunitatea să îl testăm chiar recent. Modelul are un motor bi-turbo diesel de 2.0 litri, care produce 213 CP şi 500 Nm de cuplu. Cutia de viteze la care este cuplat e una automată cu 10 trepte.

X-Class-ul din imagini este în cea mai performantă versiune disponibilă – X 350 d – cu motor turbo diesel V6 de 3.0 litri, care produce 258 CP şi 550 Nm. Cutia de viteze la care este cuplat e una automată cu şapte trepte.

Şi VW-ul Amarok este în cea mai puternică versiune, deşi cu un capac ce îi acoperă bena şi care cântăreşte câteva kg în plus. Are sub capotă un V6 TDI de 3.0 litri (258 CP/580 Nm), care este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Vezi şi: (video) Drag race: Mercedes X-Class vs VW Amarok vs Toyota Hilux vs Ford Ranger vs Mitsubishi L200

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/