in , ,

(video) Luptă între tată şi fiu la Goodwood, pentru parcurgerea a 1.86 km în cel mai scurt timp

Peter Solberg (44 ani), multiplul campion mondial la raliuri, alături de fiul său Oliver, au fost în acest an prezenţi la Festivalul de Viteză de la Goodwood, acolo unde au făcut spectacol cu două maşini din categoria WRX cu peste 600 de CP.

Cei doi au participat şi la competiţia de parcurgere a traseului de 1.86 km şi, în încercarea de a stabili cel mai bun timp posibil, totuşi tatăl a fost cel care i-a dat o lecţie feciorului său. La volanul unui Polo WRX a ajuns până la finiş în una dintre etapele de calificare în 47.60 secunde.

https://www.youtube.com/watch?v=zF01wVh_yLQ

Dar cum se spune, aşchia nu sare departe de trunchi. Oliver Solberg a demonstrat că are în sânge gene de pilot, asta pentru că tatăl său este fost campion în WRC şi mama sa, Pernilla Walfridsson, una dintre cele mai importante personalităţi din raliul feminim. Apropo, el s-a născut în mod uimitor cu trei luni înainte de termen!

DB2018AU02491 full

La volanul unui Citroen DS 3, acesta a reuşit să impresioneze mai mult lumea decât tatăl său. Deşi nu a condus liniar, spiritul tineresc al acestui puşti de doar 17 ani l-a făcut să abordeze curbele cu o precizie extremă, în unele momente chiar aflat şi în derapaje, evitând incredibil mai multe momente periculoase.

Într-o primă încercare timpul de la final a fost de 47.99 secunde, foarte aproape de a fi mai bun decât cel al tatălui său.

https://www.youtube.com/watch?v=ewu8jjKa1Tg

După o a doua încercare, mai spectaculoasă decât prima, a înregistrat un timp de 49.39 secunde:

https://www.youtube.com/watch?v=8PI9n_aloY8

După curse, cei doi au mers şi s-au “relaxat” în arena pentru drift:

https://www.youtube.com/watch?v=Yf3iNUaVVNc